Коментар секретаря міської ради

  • 1405

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!
Хочу внести ясність та нагадати вам, нашим виборцям, про права та обов’язки обраних вами депутатів Лохвицької міської ради VІІІ скликання.

Місцеве самоврядування є невід’ємною складовою демократичного державного устрою. Місцева рада – це інститут реалізації права громадян, що проживають на певній території і становлять місцеву громаду, самостійно, а також через своїх представників вирішувати всі питання місцевого значення (створення і функціонування закладів освіти, охорони здоров’я, торгівлі, харчування, транспорту, дорожнього руху, громадської безпеки, розпорядження майном громади тощо). Раду формують депутати як представники спільних інтересів громади. Вони обираються громадянами безпосередньо, від них очікують діяльності на благо усієї громади, щоденної активної праці, втілення системності і комплексності у вирішенні нагальних спільних завдань. Від депутатів люди сподіваються допомоги правової і моральної, адже це ті обранці, на яких законом і людським вибором покладено організовувати і забезпечувати поступ у підвищенні якості життя усіх і кожного. У кожної ради є своя «Конституція» роботи, яка називається Регламентом ради. Такий Регламент роботи, затверджений на сесії міської ради, згідно  з яким ми  працюємо,  має і наша Лохвицька міська рада.  Зараз я хочу процитувати деякі статті Регламенту роботи Лохвицької міської ради.

Стаття 21 П. 4. Депутат зобов’язаний брати участь у роботі сесії ради, засідань постійної та іншої комісій ради, до складу яких його обрано.

П.5. У разі пропуску депутатом протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань комісії, невиконання ним без поважних причин рішень і доручень ради та її органів міська рада може звернутися до виборців з пропозицією про відкликання такого депутата у встановленому законом порядку.

          На превеликий жаль, у нашій раді присутні два такі депутати, яких обрали жителі нашої громади. Традиційно, в кінці року буде підготовлена та оприлюднена звітність про відвідування депутатами Лохвицької міської ради сесійних засідань, Колегій та комісій рад.

   Вчора у зв’язку із тим, що на пленарне засідання не прибули деякі депутати, а конкретно і поіменно можна побачити на сайті міської ради у реєстраційному листі, сесія не змогла розпочати свою роботу. А це означає, що не вирішеними залишилися кадрові питання по Центру надання соціальних послуг та КНП Лохвицький центр первинної медико-санітарної допомоги, Лохвицька міська лікарня не зможе придбати вартісного обладнання для пологового та інших  відділень, що в свою чергу спричинить не отримання пакетів фінансування з НСЗУ (а це заробітні плати лікарів та медичного персоналу), не буде придбано твердопаливної модульної котельні для обігріву приміщення школи у селі Свиридівка.  Всі земельні питання, яких чекали наші жителі для оформлення документів на присадибні ділянки,   розглянуті лише на комісіях та Колегії ради. Рішення відсутні.  

Перед виборами кожна партія ішла із гаслом «Не помились та зроби правильний вибір!». Партійні лідери зверталися до населення нашої громади з проханням прийти на свої виборчі дільниці, проголосувати  за людину порядну, чесну, яка, ідучи кандидатом в депутати до міської ради, буде відстоювати інтереси своїх же людей, а не власні, бо і таке буває, або людину, яку ви особисто знаєте, бо вона є жителем Лохвицької об’єднаної територіальної громади. Це було вкрай важливо! Бо згідно з дивною арифметикою,  коли людина живе у своєму дворі, а господарює у сусіда, якась чудасія і виходить.

Тому ми, жителі Лохвицької громади, поки не змінимо свою свідомість, поки не зрозуміємо, що тільки нам наводити лад у наших громадах, будемо мати результат вчорашнього не проведеного пленарного засідання.

 Секретар Лохвицької міської ради                                            Тетяна ДаценкоФото без опису