ВОДОНАПІРНА БАШТА ГОТОВА ДО ЗАПУСКУ!

  • 1087

Водяна свердловина №1, яка знаходиться по вулиці Перемоги, 60 (територія колишньої харчосмакової фабрики) забезпечує водопостачання значної частини міста Лохвиця.  Це вулиці, розташовані у мікрорайоні  «За мостом»,  крім вулиць Соколовського, Марінеску, 1 Травня,  Молодіжної, але включно з частиною вулиці Перемоги, Кирпоноса та Гоголя, розміщених у центральній частині міста.

У 2014 році тодішнє керівництво комунального підприємства прийняло рішення про демонтаж водонапірної башти на даній свердловині, що і було зроблено.

Та зважаючи на специфіку свердловини, а саме – появу  у воді в осінній та весняний періоди сірководню, питання необхідності водонапірної башти знову постало на часі. Адже завдяки цій гідротехнічній споруді, яка створює запас води, сірководень  вивітрювався б і у крани осель не потрапляв його характерний та не дуже приємний запах. 

–У бюджеті громади були передбачені кошти на  придбання водонапірної вежі. На сьогодні  споруда об’ємом 50 метрів куб.  вже встановлена і незабаром буде підключена до мережі, – розповів Лохвицький міський голова Віктор Радько.  

Після оголошених КП «Лохвиця-сервіс» тендерних торгів, їх переможцем, а відповідно постачальником та виконавцем робіт монтування, встановлення і фарбування водонапірної башти Рожновського стало приватне підприємство «Укркотлобуд» (Черкаська область).

На думку міського голови, окрім нівелювання запаху сірководню водонапірна башта виконуватиме ще одну функцію, пов’язану із зручностями для населення: у разі відключення  електроенергії, що у місті Лохвиця відбувається досить часто,  люди матимуть можливість якийсь час продовжувати користуватися послугою водопостачання.

В експлуатацію водонапірну башту Рожновського по вулиці Перемоги, 60 планується ввести на наступному тижні. Фото без опису