Відбулося засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з поширенням СОVID-19 на території Лохвицької громади

  • 866

29 жовтня у Лохвицькій міській раді за участі головних лікарів Лохвицької міської лікарні, Лохвицького ЦПМСД, старост та працівників ФАПів відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної з поширенням коронавірусної інфекції на території району та  погіршення у деяких територіальних громадах епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

На порядку денному засідання стояло питання про епідемічну ситуацію із захворюваності та стан вакцинації населення, дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів  з метою запобігання поширення хвороби COVID-19 на території  Лохвицької  громади.

Ситуація із поширенням  коронавірусу продовжує залишатися критичною. Зареєстровано 13 летальних випадків, спричинених COVID-19. Кількість хворих зростає, наразі у стаціонарі  перебуває 42 мешканці громади, 200 лікується амбулаторно. У таких обставинах особливо гостро постає питання активізації ведення вакцинування населення, адже щеплення – єдиний ефективний спосіб захисту від COVID-19.

Наразі на Лохвиччині діє 4 пункти вакцинації: у Лохвицькій АЗПСМ, Пісківській АЗПСМ, Гамаліївській АЗПСМ (Лохвицька ТГ) та Заводській АЗПСМ №2 (Заводської ТГ). Для проведення щеплень вакцина наявна в достатній кількості. Наразі провакциновано 41,11% мешканців.

Керівник робіт з ліквідації наслідків  медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, перший заступник міського голови С.Ю. Шрамко наголосив на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед населення, безумовному виконанні карантинних (протиепідемічних) додаткових обмежень мешканцями громади  та нагальній  потребі ранньої діагностики захворювання на COVID-19 за допомогою експрес-тестів. Для їх закупівлі з бюджету громади виділено 200 тис. грн., Лохвицький ЦПМСД забезпечений першою партією тестів, зокрема для потреб ФАПів.  

За результатами засідання керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру видане відповідне розпорядження, направлене на подолання поширення коронавірусної інфекції на території  Лохвицької громади. Фото без опису