Минулого тижня в Україні з коронавірусною хворобою було госпіталізовано 34 489 людей

  • 896

Минулого тижня в Україні з коронавірусною хворобою було госпіталізовано 34 489 людей, з яких 32 130, або 93,2%, не отримали жодної дози антиковідної вакцини. Про це свідчать дані інформаційно-аналітичної системи MedData за 25 - 31 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, що штам коронавірусу «Дельта», який наразі є панівним в Європі, є заразнішим та небезпечнішим за інші штами. Так за інформацією Центрів з контролю та профілактики захворювань США, «Дельта» вдвічі заразніший за попередні варіанти та може викликати важчий перебіг захворювання. Джерело: https://bit.ly/vaktsyna_zakhyst

Захистити від важкого перебігу, госпіталізації та смерті від COVID-19 може вакцинація. При цьому найкращий захист вибудовується через 14 днів після отримання 2-ї дози вакцини.

Дані Центрів з контролю та профілактики захворювань США за період з квітня по липень 2021 р. свідчать про те, що (https://bit.ly/Delta_CDC):

?? Невакциновані від коронавірусу люди піддаються в 11 разів більшому ризику померти від штаму «Дельта», ніж вакциновані

?? Ризик захворіти у невакцинованих у 6 разів вищий у порівнянні з тими, хто отримав дві дози вакцини

Пам’ятайте, що вакцинація зменшує, але не усуває повністю ризик зараження. Після щеплення необхідно й далі носити захисну маску, дотримуватись дистанції у 2 метри з іншими людьми, мити руки з милом та уникати скупчень людей.

Більше інформації про вакцинацію проти COVID-19 на https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov та https://vaccination.covid19.gov.ua/.