СЬОГОДНІ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

  • 1040

16 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний день толерантності.  Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості,  у якій йдеться  про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

Встановлення толерантних відносин – важливе завдання сучасного суспільства, і від того, як його буде вирішено, залежить наше майбутнє. Кожен з нас повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, взаємної поваги та мирного співіснування. Ми маємо шанобливо ставитись один до одного та попереджати будь-які спроби роз’єднати нас за національною, релігійною чи мовною ознакою.

Толерантність не народжується в один день, вона складається історично. Толерантність – це не терпіння, а взаєморозуміння і співробітництво. Це активне доброзичливе ставлення людини до інших.

На жаль, останнє десятиліття принесло людству багато зла, агресії та випадків нетерпимості по відношенню до представників інших релігій, інших рас, інших держав. Цей день нагадує всім нам про те, що насильство, тероризм, етнічне та релігійне переслідування — це ті явища, яким не повинно бути місця в 21 столітті.

Толерантність потрібно проявляти не тільки на рівні держав та націй, а й на рівні спілкування між близькими людьми. Саме цьому мистецтву – жити з людьми і серед людей присвячений День толерантності, який сьогодні відзначають у всьому світі.

Фото без опису