Минулого тижня, отримав звернення депутата обласної ради Олексія Матюшенка з приводу проблеми із забезпеченням киснем Гадяцької МКЛ

  • 966

Минулого тижня, отримав звернення депутата обласної ради Олексія Матюшенка з приводу проблеми із забезпеченням киснем Гадяцької МКЛ.
Спільними зусиллями, з головою Гадяцької міської ради Володимиром Нестеренком, дану проблему оперативно було вирішено.
Проте, в Україні щоденно зростає споживання кисню хворими на COVID-19.
Поширення штаму «Дельта» спричинило збільшення споживання кисню пацієнтами з COVID-19. Наразі один хворий потребує в 5-6 разів більше кисню, порівнюючи з весняною хвилею.

Також під час цієї хвилі удвічі зросло споживання балонів із газоподібним киснем.
Для запобігання виникнення дифіциту кисню в медичних закладах України, Міністерством охорони здоров’я було виділено кошти, з державного бюджету, на встановлення кисневих станцій.
Полтавська область отримала 26,5 млн грн державної субвенції на закупівлю й встановлення кисневих станцій, з них 7,5 млн. грн. виділено на 3 лікарні Миргородського району: в Гадячі, Лохвиці, та Миргороді.

Киснева станція виробляє кисень з навколишнього повітря й подає його під високим тиском по усій лікарні через систему трубопроводів. Саме високий потік кисню необхідний для важкохворих пацієнтів з ковідом. До того ж медзаклади не будуть залежні так, як раніше, від постачання кисневих балонів. Розвантажиться логістична мережа.

Місцеві ради також долучаються до встановлення кисневих станцій на умовах співфінансування: вони розробили проєкти та облаштовуватимуть систему.
Вже найближчим часом дані станції будуть встановлені та рятуватимуть життя наших жителів.

Фото без опису