ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАХІД У ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ В РАМКАХ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ КАМПАНІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

  • 787

Щорічно з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства».

Насильство в сім’ї є величезною проблемою державного значення. Про її масштабність і гостроту свідчать результати соціологічних досліджень, міжвідомча статистика та дані громадських організацій.

Саме тому з метою підвищення обізнаності населення з питань попередження насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»  сьогодні провідним фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради Тетяною Свинар проведено інформаційний захід у Лохвицькій районній філії Полтавського обласного центру зайнятості «Як попередити насильство в сім’ї».

Учасники заходу ознайомлені з Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», в якому запроваджено комплексний підхід та визначено систему заходів щодо запобігання та протидію насильству в сім’ї.

Наприкінці заходу фахівець проінформувала присутніх щодо організацій та служб, що допомагають особам, які зазнали насильства, телефонів гарячих ліній, за якими можна звернутись за допомогою, та надала інформаційні брошури «СТОП насильству», «Мій улюблений світ – без насильства».