ЛОХВИЦЬКА ГРОМАДА ВШАНУВАЛА ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

  • 1072

Сьогодні, у День пам’яті жертв голодоморів, ми згадуємо всіх, хто втратив життя, загинувши страшною голодною смертю на родючій українській землі. Цей прояв більшовицького геноциду проти українців став трагічною сторінкою в історії боротьби України за незалежність.

Це наша національна трагедія, від спогадів про яку навіть через багато років холоне в жилах кров та завмирає серце. На щедрому українському чорноземі вмирали у страшних муках ні в чому не винні люди. Кожен метр української землі вкривався безіменними могилами. Україна була перетворена на величезний концтабір, в якому випробувалася зброя масового знищення українців голодом.

Нині нас усіх має об’єднати  пам’ять про загиблих, що стали жертвами вчиненого комуністичним режимом геноциду. Бо пам'ять про національне горе – голодомори, дає змогу уникнути подібних страшних помилок у майбутньому.

Про це говорилося сьогодні на меморіальному заході, який відбувся у місті Лохвиця біля пам’ятного знака Жертвам Голодомору і політичних репресій, що розташований на вулиці Героїв України.

Жителів нашого міста і краю, всіх співвітчизників, які під час сталінського режиму загинули від голокосту, присутні пом’янули скорботною хвилиною мовчання. На знак вічної пам'яті про всіх невинно убієнних голодом до пам’ятного знака присутні поклали живі квіти.

Німими свідками  страшної трагедії голодоморів є місця масових поховань на лохвицьких цвинтарях. Живі квіти від мешканців громади сьогодні лягли на могили загиблих від голоду мешканців міста, які покояться на Іванківському, Покровському та Благовіщенському кладовищах…