ЗАВЕРШУЄТЬСЯ БУДІВНИЦТВО АРТЕЗІАНСЬКОЇ СВЕРДЛОВИНИ У СЕЛІ БЕЗСАЛИ, НА ЧЕРЗІ – СЕЛО КРИНИЦЯ

  • 1164

Виконавчим комітетом Лохвицької міської ради у 2021 році було подано два проєкти будівництва артезіанських свердловин на території сіл Безсали та Криниця Лохвицької міської територіальної громади для реалізації у рамках обласної програми «Питна вода Полтавщини на 2021–2023 рр.» на умовах співфінансування  з обласного та міського бюджету у розмірі 50% від загальної кошторисної вартості.  

За підсумками проведення тендерних  процедур вартість робіт з  будівництва свердловин була зменшена та складає: у с. Безсали – 1 218 000 грн., у с. Криниця – 1 181 880 грн. Переможцем торгів, а відповідно виконавцем робіт, стало товариство з обмеженою відповідальністю «МЕХСЕРВІС ГРУП».

Наразі підрядником завершуються роботи по будівництву артезіанської свердловини глибиною 231 метр для питного водопостачання  мешканців села Безсали. 

Головними причинами реалізації вищезазначеного заходу  стали неналежна якість води від двох існуючих в селі свердловин та їх нездатність забезпечити населення потрібною кількістю видобутої води.

Нова артезіанська свердловина матиме продуктивність, яка повністю задовольнить потреби споживачів, гарантуватиме достатній тиск до віддалених будинків населеного пункту, забезпечивши жителів села найважливішим для життя і здоров’я  – водою, яка відповідатиме санітарним нормам.

Після завершення робіт на об’єкті у селі Безсали, підрядник приступить до будівництва артезіанської свердловини глибиною 226 метрів у селі Криниця.