Сьогодні – Міжнародний день людей з інвалідністю

  • 1079

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

Щорічно 3 грудня під егідою ООН відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю.  Цей день не є святковим, натомість він покликаний привернути увагу до проблем і підтримки людей, які мають фізичні особливості,   зосередити увагу суспільства на тому, що всі ми рівні перед Законом і перед Богом.

Відомо, що в житті люди з інвалідністю часто демонструють  безмежну силу духу і талант, виграючи двобій з недугою, показують великі можливості сильної особистості. При цьому їх цілеспрямованість, воля та характер є прикладом оптимізму та  непереборної жаги  до життя.

На території нашої громади  проживають мешканці, які, потрапивши у непрості життєві обставини, не впали в відчай, не замкнулися у собі, а в силу  своїх можливостей працюють на благо нашої країни, беруть активну участь в громадському житті, виховують дітей та онуків.

Водночас у шаленому ритмі буденного життя, ми  маємо замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я, пам'ятати,  що   вони потребують уваги і підтримки суспільства.       

Сьогодні на обслуговуванні у Центрі надання соціальних послуг Лохвицької міської ради перебувають 675 осіб з інвалідністю. Відділення соціальних послуг за місцем проживання надає їм послугу «догляд вдома». Соціальні робітники допомагають цим людям у оформленні документів, придбанні та доставці продуктів харчування і медикаментів, у веденні домашнього господарства, сплаті комунальних послуг  тощо. В населених пунктах нашої громади триває робота щодо створення вільного доступу для  маломобільних груп населення до об’єктів соціального призначення.  

Маючи  нагоду,  щиро дякую  всім, хто опікується людьми з інвалідністю, адже надання їм щоденної допомоги  – це вартий глибокої поваги  вияв милосердя, людяності та любові до ближнього. 

Тож від щирого серця бажаю всім міцного здоров’я, щастя, довголіття, родинного затишку, достатку, любові і радості в домі, мудрості і витримки у всіх життєвих випробуваннях.

І давайте разом потурбуємось, щоб життя людей з інвалідністю було повноцінним, цікавим та насиченим, адже  їх можливості обмежені, але таланти безмежні!

З повагою – Лохвицький міський голова ВІКТОР РАДЬКО

Фото без опису