ЛОХВИЦЬКА ГРОМАДА ВШАНУВАЛА ВОЇНІВ-ЗАХИСНИКІВ

  • 689

«Мужність та відвага на віки»  – саме під такою назвою сьогодні, 6 грудня, на центральній прощі Перемоги міста Лохвиця відбувся урочистий мітинг з нагоди святкування загальнонаціонального свята – Дня Збройних сил України.

Незважаючи на досить невелику історію українського війська, справжній вік  нашої армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах  від Київської Русі до сучасної війни на сході нашої країни.

Збройні сили України – це символ справжньої мужності, героїзму і відваги. Захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням справжніх чоловіків. Прикметно, що День Збройних сил України відзначається наступного дня після Міжнародного дня волонтерів, адже саме завдяки їм – волонтерам і військовим, нині гартується сучасна українська армія та пишеться її нова історія.

  • Сьогодні, незважаючи на нинішнє становище нашої країни, ми впевнені що немає такого українця, який би не бажав миру і спокою Україні, – сказав ведучий урочистого мітингу. – Весь народ нашої держави об’єднався проти агресора. Багато чоловіків та жінок захищають кордони нашої країни. Вони залишають своїх рідних і близьких, дітей і батьків та йдуть захищати рідну землю. Ми безмежно сумуємо за тими, хто покинув цю благословенну землю. В нашій пам’яті та в серцях назавжди залишаться українці, які за майбутнє нашої держави, за майбутнє наших дітей віддали найдорожче – своє життя.

Скорботною хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували солдатів, а серед них  і наших земляків,  які загинули, захищаючи суверенітет і незалежність України.

У пам'ять про  тих, хто загинув за свободу, незалежність і територіальну цілісність  України,  мешканці Лохвицької громади на чолі з  міським головою В.І. Радьком  поклали квіти  до пам’ятника загиблим в часи Другої світової війни землякам та пам’ятного знака загиблим воїнам-учасникам бойових дій в зоні проведення АТО.