У ЛОХВИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ТРИВАЮТЬ РЕЙДИ З ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ У ПОБУТІ

  • 782

Щороку, особливо в опалювальний період, через недотримання правил пожежної безпеки в побуті трапляється велика кількість пожеж, під час яких громадяни втрачають майно та наражають на небезпеку своє життя і життя оточуючих. Велику стурбованість викликає те, що через помилки дорослих часто страждають діти.

Із метою запобігання виникненню пожеж в приватному житловому секторі, травмування та загибелі громадян надзвичайники Миргородського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області разом із соціальними працівниками, представниками місцевої влади та поліцейськими проводять профілактичні рейди населеними пунктами територіальних громад Миргородського району.

15 грудня рятувальники поспілкувалися з мешканцями  Лохвицької громади.

Співробітники ДСНС нагадали правила пожежної безпеки під час користування пічним, газовим опаленням та електронагрівальними приладами, радили громадянам слідкувати за станом та справністю електромережі, роз’яснювали як діяти у разі виникнення загорання чи сильного задимлення.

Також вогнеборці розповідали, яким чином гасити пожежу на початковій стадії, наголошували на дотриманні елементарних правил безпеки в побуті. Наприкінці бесід жителям вручали тематичні пам’ятки.

Проведення такої роботи саме зараз є надзвичайно актуальним, адже незабаром настають новорічні свята, які супроводжуються використанням в оселях великої кількості пожежобезпечних матеріалів, таких як гірлянди, бенгальські вогні, свічки тощо. Крім того, через забавки дітей з піротехнічними виробами, особливо петардами, трапляється чимало трагічних випадків.

Щоб запобігти виникненню пожежі у власному помешканні,  варто дотримуватися   певних правил пожежної безпеки:

  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі тощо;
  • не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками, запальничками та іншими небезпечними побутовими предметами;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • подбайте про захист помешкання при користуванні пічним та газовим опаленням. Дотримуйтесь норм встановлення та правила користування;
  • не використовуйте неякісні, саморобні та несертифіковані побутові електроприлади;
  • контролюйте справність електроприладів, які використовуєте.

 Лише дотримання правил пожежної безпеки дозволить надійно захистити вас і ваш будинок від пожежі! Бережіть себе та своїх близьких!

 При виникненні пожежі негайно викликайте рятувальників за номером телефону «101», адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!