Із засідання виконавчого комітету Лохвицької міської ради

  • 1566

ПРО ТИМЧАСОВУ ЗАБОРОНУ ВИКОРИСТАННЯ  ПІРОТЕХНІКИ, ВИЗНАЧЕННЯ МІСЦЬ ТОРГІВЛІ ЯЛИНКАМИ  ТА НОВІ ОБ’ЄКТИ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

На засіданні виконавчого комітету Лохвицької міської ради, яке відбулося під головуванням міського голови  В.І. Радька, було розглянуто низку питань, що забезпечують життєдіяльність територіальної громади.

З метою належного забезпечення охорони публічного порядку, безпеки, спокою на території громади та попередження нещасних випадків виконавчий комітет вирішив заборонити використання піротехнічних засобів (хлопавки, петарди, салюти, ракети, феєрверки тощо) в місцях скупчення людей, під час проведення культурно-масових заходів на території населених пунктів Лохвицької територіальної громади на період проведення новорічних та різдвяних свят з 19.12.2021 року по 08.01.2022 року. Відділенню поліції №2 Миргородського районного відділу поліції ГУ НП України в Полтавській області рішенням виконкому рекомендовано вжити дієвих заходів щодо недопущення використання піротехнічних засобів на територіях, прилеглих до розважальних закладів, закладів громадського харчування та ресторанного господарства в населених пунктах Лохвицької територіальної громади.

  У ході засідання фізичним особам-підприємцям визначено місця для торгівлі новорічними ялинками на території м. Лохвиця:

 - по вул. Героїв України (автостоянка перед магазином «Корал»);

 - по вул. Сенчанська (автостоянка біля аптеки «Подорожник»). 

 - по вул. Героїв України (автостоянка перед магазином «Веломан»);

 - по вул. Шевченка, 25 (автостоянка перед магазином побутової техніки);

 - по вул. Героїв України (зона між будинками №25 магазин «Хвилинка» та №27 магазин «Сад - Город»).

На засіданні визначено види суспільно-корисних робіт у 2022 році для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення за несплату аліментів, осіб, які відбувають  роботи як покарання та осіб, для яких вони призначені як адміністративне стягнення. Відбування громадських робіт для порушників проходитиме на базі комунального підприємства «Добробут-сервіс» Лохвицької міської ради.  Рішенням виконкому затверджено висновок про визначення місця проживання малолітньої дитини з матір’ю та надано дозвіл на укладення договору від імені малолітньої дитини про зміну розміру часток у спадщині.

Члени виконкому  внесли  зміни та доповнення до Переліків об’єктів комунальної власності Лохвицької територіальної громади, що підлягають передачі в оренду  та прийняли рішення про оголошення аукціону щодо оренди об’єктів нерухомого майна комунальної власності територіальної громади.

Ряд вирішених питань стосувався житлової сфери. 

Так у зв’язку з поліпшенням житлових умов рішенням виконавчого комітету із списку осіб, які  перебувають на квартирному обліку при виконкомі міської ради, виключено 1 громадянина та прийнято на квартирний облік особу з числа дітей, позбавлених батьківського піклування. Одного громадянина поселено у будинок для тимчасового проживання у с. Криниця,  затверджено матеріали по приватизації квартири у с. Погарщина. На задоволення потреб 11 заявників прийняті рішення про присвоєння та уточнення адрес об’єктів нерухомого майна, 1 громадянину надано дозвіл на розширення балкону в багатоквартирному будинку. 

Також надано дозвіл на розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності – торгівельного павільйону  в  с. Криниця по вул. Мічуріна, погоджено розміщення пересувної  тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності – кофейні на базі легкового автопричепа в м. Лохвиця по вул. Спаська (біля будівлі №17),  надано  дозвіл на розміщення об’єкта зовнішньої реклами – банера на металевому каркасі  розміром 4х2м по вул. Героїв України Рішенням виконавчого комітету задоволене клопотання Токарівського психоневрологічного інтернату про використання майна померлих іншими  підопічними інтернату  та надано дозвіл інтернату на придбання товарів за особисті кошти недієздатних підопічних, в яких опікуном є адміністрація інтернату в особі директора.

11 мешканцям Лохвицької міської територіальної громади рішенням виконкому надано одноразову матеріальну допомогу на лікування.в м. Лохвиця.

Фото без опису