У ПОЛІ ЗОРУ – ПИТАННЯ ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЇ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

  • 454

Насильство у родині лишається однією з актуальних проблем суспільства. На жаль, не оминула вона і Лохвицьку громаду, на території якої за минулий рік зафіксовано 58 випадків домашнього знущання, в тім числі фізичного, фінансового і навіть сексуального характеру.  

Але домашнє насильство, вчинене найріднішими людьми, – це не приватна справа, а злочин, якому треба протидіяти!   

З цією метою сьогодні, 5 січня, відбулося засідання комісії з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі Лохвицької територіальної громади, яке провів перший  заступник голови Лохвицької міської ради, голова комісії  Сергій Шрамко.

У ході засідання члени комісії затвердили План невідкладних заходів із запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на території Лохвицької громади на період 2022 – 2025 роки.

У переліку заходів – забезпечення функціонування та діяльність мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, інформування постраждалих осіб про їхні права, заходи і соціальні послуги, якими вони можуть скористатися, профілактичні рейди у сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах з причин домашнього насильства, складання загального плану проведення тематичних заходів щодо підтримки та участі в Міжнародній акції «16 днів проти насильства», проведення серед учнів закладів освіти просвітницько-профілактичних заходів щодо формування нетерпимого ставлення до будь-яких форм насильства, виховання гендерної культури засобами програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадська позиція», організація практичними психологами та соціальними педагогами необхідної консультативної допомоги учасникам освітнього процесу, проведення анкетування учнів з метою виявлення проявів насилля у сім’ї.