«Довідник безбар’єрності»: Що потрібно знати про нові суспільні норми

  • 678

Безбар’єрність має стати новою суспільною нормою в Україні. Це місія ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської «Без бар’єрів».

Ініціативу перша леді заснувала у травні 2020 року. Реалізацією ініціативи стала Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року та План заходів з її виконання на 2021-2022 роки.

З цією метою був створений «Довідник безбар’єрності» – гід з коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови. Цей проєкт, створений у співпраці з представниками громадянського суспільства, правозахисниками, психологами, батьками, які виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами. Це допомога для тих, хто бере участь у формуванні та кристалізації сенсів, що стосуються безбар’єрності та впровадження нових суспільних норм в Україні.

Довідник безбар’єрності: https://bf.in.ua/

Всі мають  ознайомитися з інформацією про «Довідник безбар’єрності» та можливості використання коректної лексики у щоденній роботі. Інформація про довідник важлива для працівників, які опікуються питаннями соціального захисту, комунікацій з громадськістю, звернень громадян, капітального будівництва та інших.

Фото без опису