ІЗ РОБОЧОЇ НАРАДИ ОСВІТЯН

  • 857

На старті нового навчально-виховного півріччя 12 січня в залі засідань міської ради під головуванням начальника відділу освіти виконавчого комітету Т.В. Заїки відбулася робоча нарада з директорами закладів загальної середньої освіти Лохвицької громади. На порядку денному зібрання – ряд актуальних питань роботи освітньої галузі у 2022 році.

У ході наради консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горобець О.Г. ознайомила присутніх з деталями проходження цьогорічними випускниками пробного незалежного зовнішнього оцінювання. 

Директор Центру ПРПП Савинська Т.І. зупинилася на питаннях професійного зростання педагогічних працівників, зокрема проходження курсів підвищення кваліфікації, заняттях самоосвітою шляхом участі педагогів у тренінгах та вебінарах, проходження ними сертифікації, яка допомагає виявити кращих вчителів-професіоналів та агентів змін в освіті.  

Так в 2021 році учителі початкових класів Лохвицької гімназії №1 Чепурко В.В. та Безсалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Зінзівер Л.М. одними з перших в Лохвицькій територіальній громаді взяли участь у державній сертифікації і успішно її завершили. Підвищенню рівня педагогічної майстерності та подальшому творчому розвитку сприяє участь вчителів у професійних конкурсах різних рівнів. Вчитель біології опорного закладу Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Булда Н.Г. успішно пройшла І тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2022», зайнявши ІІ місце, вона увійшла у п’ятірку фіналістів. Вчителі географії Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Чорнуха О.М. та Чорнуха О.М. стали переможцями обласного конкурсу кращих розробок навчальних матеріалів для дистанційного компоненту освітнього процесу в закладах ЗСО. Переможцем обласного конкурсу на кращий захід із національно-патріотичного виховання в освітніх закладах Полтавщини стала команда «Перезавантаження» Лохвицької гімназії №1. Стати першими серед 44 команд області учням допомогли  керівник команди Козирка Л.В. та учитель музичного мистецтва  Заїка С.О.

Провідний спеціаліст відділу освіти Панченко О.В. довів до відома присутніх окремі положення наказу Міноборони України від 11.10.2021 №113 «Про затвердження Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних», ознайомив з переліком категорій професій жінок, які повинні стати на облік протягом 2022 року. Керівники ознайомилися з механізмом взяття жінок на військовий облік. Також Панченко О.В. проінформував про окремі питання ведення діловодства у закладах ЗСО та його приведення до  вимог чинного законодавства.

Про організацію харчування дітей у ЗЗСО в 2022 році за новим шкільним меню, про окремі зміни в організації проведення додаткових психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових занять з учнями інклюзивних класів йшлося в інформаційному виступі провідного спеціаліста відділу освіти Лавренко В.Г.