А ЩО ТРЕТЄ СВЯТО СВЯТЕ ВОДОХРЕЩЕ!

  • 880

Хрещення Господнє – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має ще назву Йордан, або Водохреща, відсвяткували мешканці  Лохвицької громади.

Сьогодні 19 січня на березі річки (навпроти Благовіщенської церкви)  пройшли хрещенські народні гуляння, на які зібралося багато мешканців та гостей міста Лохвиця.

Працівники КП «Добробут-сервіс» Лохвицької міської ради заздалегідь подбали про облаштування купелі і переодягальні для всіх бажаючих відігнати від себе духовні і тілесні немощі. Вважається, що на Водохреще вода набуває цілющих властивостей. Тож доки численні глядачі насолоджувалися виступами щедрувальників, всі охочі приймали благодатну купель з освяченою крижаною водою.

«Христос хрещається!», – і у відповідь «В ріці Йордані!», – такі привітання звучали серед людей, на знак віри і підняття духу з нагоди цього великого і радісного  свята – Хрещення Господнього!   

Із задоволенням присутні подивилися виступи щедрувальних груп Лохвицького,  Лучанського, Безсалівського  будинків культури та Гамаліївського сільського клубу, учасники яких радо вітали всіх із Святим Водохрещем.

Для всіх бажаючих було приготоване традиційне частування від Лохвицької міської ради. Людям на хрещенському гулянні добре смакував гарячий куліш та свіжозварений на вогнищі чай.