У селі Яхники Лохвицької громади працюють над створенням Центру безпеки

  • 756

27 січня в приміщенні Лохвицької міської ради відбулася робоча нарада щодо створення Центру безпеки на базі Яхниківської місцевої пожежної охорони.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДСНС України у Полтавській області Олег Горбенко, голова Лохвицької міської територіальної громади Віктор Радько, староста Яхниківського старостинського округу Наталія Сердюк та представники Головного управління Національної поліції у Полтавській області обговорили можливість створення Центру безпеки, матеріально-технічне забезпечення та функціонування.

Учасники наради відвідали підрозділ місцевої пожежної охорони, на базі якого планується створити Центр безпеки, оглянули побутові умови працівників, спеціальне обладнання та захисне спорядження вогнеборців. Слід зазначити, місцеві пожежні з кінця минулого року працюють в новій будівлі пожежного депо, де місцева влада створила сучасні та комфортні умови несення служби.

Олег Горбенко для більш ефективного виконання завдань за призначенням від Головного управління вручив керівнику Яхниківської місцевої пожежної охорони спеціальне оснащення, зокрема апарати на стисненому повітрі для захисту органів дихання та зору в умовах сильної задимленості чи загазованості та буксирний пристрій. Також, за значний особистий внесок у забезпечення цивільної безпеки територіальної громади було відзначено грамотою Головного управління старосту Яхниківського старостинського округу Наталію Сердюк.

«Робота по створенню підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони, у тому числі і у складі Центрів безпеки триває. Це дуже важливий крок для розвитку громади, адже значно скорочується час прибуття вогнеборців до місця події, а отже швидше можна загасити пожежу, запобігти матеріальним втратам та своєчасно надати допомогу», - зазначив Олег Горбенко.

Очільник громади зауважив, що на території громади діють два підрозділи місцевої пожежної охорони -  у селах Яхники та Токарі.

«В цьому році плануємо на базі цих підрозділів створити Центри безпеки, приєднавши до вогнеборців поліцейські станції. Створення Центрів безпеки збільшить ефективність захисту населення громади», - зазначив Віктор Радько.