29 січня – День пам’яті Героїв Крут

  • 896

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

29 січня українська громадськість відзначає славетну і водночас скорботну дату в своїй історії – День пам’яті Героїв Крут.

Подвиг студентів, котрі цього дня 1918 року пішли на вірну смерть, ставши на захист Батьківщини біля села Крути на Чернігівщині, став символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну.

Студентський курінь з 300 юнаків вступив у нерівний бій з військами більшовиків. Він тривав понад 5 годин. Ціною власного життя Герої Крут зупинили наступ ворожої навали на декілька днів.

Сьогодні наші захисники, як і тоді під Крутами та в інших історичних битвах, відстоюють незалежність та соборність України.

Цей день, незважаючи ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї Батьківщини.

Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, ми низько схиляємо голови перед пам’яттю всіх, хто віддав своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну.

Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам’яті, вони живуть у тих, хто продовжує  їх справу. Вічна слава Героям України!

З повагою – Лохвицький міський голова Віктор РАДЬКО

Фото без опису