Вшанували воїнів-інтернаціоналістів

  • 948

15 лютого у сквері Героїв України м. Лохвиця з нагоди Дня вшанування учасників бойових  дій на  території  інших держав та 33-ї річниці виведення  радянських військ  із Афганістану біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг-реквієм.    Жителі громади зібралися, аби віддати шану мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти п’яти країнах світу, усім, хто брав участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави.

Будь-яка війна – це лихо, трагедії, смерті. Але найбільш масштабним був афганський конфлікт. Ця неоголошена війна тривала 3340 пекучих та тривожних діб. Людські втрати у ній були тяжкими. Загинуло майже 15 тисяч солдат та офіцерів, з яких – понад 3 тисячі українських юнаків.

Із кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті приклади мужності і вірності військовому обов’язку. Час і досі не загоїв рани учасників тієї жорстокої війни, які живуть і працюють в  Лохвицькій громаді,  ніколи не забуваючи про біль та загиблих на чужій землі друзів.

До воїнів-інтернаціоналістів, мешканців Лохвицької громади, звернувся  перший заступник міського голови Сергій Шрамко:

– Із сумом схиливши голови перед пам’яттю тих, хто загинув та в мирному житті відійшов за межу вічності від фізичних та моральних ран, із вдячністю звертаємось до тих, хто живе поряд з нами!  Спасибі вам, шановні учасники бойових дій, за мужність  та високу громадянську відповідальність! Від імені Лохвицької міської ради та її виконавчого комітету щиро бажаю всім довгого і щасливого життєвого шляху, міцного здоров'я, щедрої долі і мирного неба над головою для вас, ваших родин і всієї України!

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, чиї молоді життя поглинуло афганське пекло, хто пізніше помер від ран, залишивши по собі світлі спогади серед побратимів.

За душами невинно убієнних та померлих було відправлено панахиду.

На знак людської пам’яті про трагічні події 1979 – 1989 років  до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам учасники мітингу поклали живі квіти.

Фото без опису