ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

  • 343

Із  нагоди восьмих роковин кривавих подій на Майдані під час Революції гідності та Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, що відзначається сьогодні, 20 лютого, мешканці Лохвицької громади на чолі з міським головою Віктором Радьком, зібралися на мітинг біля пам’ятного знаку «Борцям за волю України» у центральному сквері м. Лохвиця, аби віддати шану загиблим українським патріотам – новітнім Героям України.

Небесна сотня… Вони полягли за нас з вами. Гинули за честь, за волю, за право бути народом,  за країну, в якій не страшно жити і  народжувати дітей. Вони захищали ідеали демократії, відстоювали права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Сьогодні у скорботі і з великою вдячністю згадуємо Героїв, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками  з небес.

Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували світлу пам'ять загиблих на Євромайдані Героїв Небесної Сотні, які своєю самопожертвою продемонстрували щире прагнення всього українського народу жити у вільній, демократичній і суверенній державі.

Квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю України» разом з мешканцями громади поклали Лохвицький міський голова Віктор Радько та заступник голови Миргородської районної ради Олег Карабка.

Деревця поруч з пам’ятним знаком учасники мітингу прикрасили паперовими «Ангелами пам’яті».