21 лютого – Міжнародний день рідної мови

  • 699

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

Сьогодні представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято слугує захисту мови як культурної спадщини кожної окремої національності, кожної народності на нашій планеті. Адже мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

Для нас Міжнародний день рідної мови – це  свято української мови, одного з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші  предки. Українська мова є душею нашої нації, генетичним кодом,  у її глибинах народилося багато того, чим може пишатися наш народ.

Сучасний світ знає, що державність мови є універсальною формою об’єднання людей в одне ціле, в один народ. Це важливий чинник самовизначення нації, надійна основа розвитку країни.

Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, – не може розраховувати на гідне місце у світі. Знати, берегти і примножувати рідну мову – обов’язок кожної людини.

Хай рідне материнське слово, яке таїть у собі надбання віків і пам'ять всього народу, буде оберегом для українців на всі часи, на всі віки! Плекаймо українське слово, бережімо нашу мову, бо в ній сила нашого сьогодення і поступ у майбутнє!

З повагою –  Лохвицький міський голова Віктор РАДЬКО

Фото без опису