ВЛАСНИКАМ ЖИТЛА, ЯКІ БЕЗОПЛАТНО ПРИХИСТИЛИ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

  • 1180

Лохвицька міська рада повідомляє, що за дорученням Президента України Урядом розроблено соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб, яким врегульовуються питання соціальних виплат, а також розміщення осіб, які втратили або вимушено покинули своє житло. 

Відтак власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн. на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Алгоритм дій для отримання компенсації: 

люди, які мають житло та готові дати прихисток внутрішньо переміщеним особам, повинні повідомити місцеву владу про готовність прийняти у себе переселенців.

Для цього необхідно буде в подальшому звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію. Також цю інформацію можна надати через веб-сайт Прихисток, а надалі це можна буде зробити й через застосунок Дія.

Органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житлового фонду, доступного для розміщення. Це дозволить розмістити якомога більшу кількість людей.

Що важливо, розселення у житлі буде відбуватись лише за згодою власників.