Про посилення захисту дітей в умовах воєнного стану

  • 795

В умовах воєнного стану в Україні, масової евакуації та переміщення дітей, сімей з дітьми, де ведуться активні бойові дії, значно зростає загроза життю та здоров’ю дітей, а також ризик вчинення різних форм жорстокого поводження з ними, адміністративних чи кримінальних правопорушень по відношенню до дітей.

З метою оперативного реагування на повідомлення про випадки жорстокого поводження з дитиною або ймовірну загрозу її життя та здоров’я, 25 квітня провідним спеціалістом служби у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради Ольгою Поповою спільно з інспектором сектору ювенальної превенції Миргородського РВП ГУНП в Полтавській області      Кариною Шагаєвою та поліцейськими офіцерами громади ВП № 2 Миргородського РВП ГУНП в Полтавській області Тарасом Кудерею та Володимиром Грищенком проведена робоча нарада «Про посилення захисту дітей в умовах воєнного стану». В ході проведення наради обговорили координацію діяльності щодо виявлення та захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Визначили, що особливо важливими складовими взаємодії суб’єктів є:

  • Невідкладне інформування протягом доби про випадки жорстокого поводження з дітьми, виявлення дітей, які залишилися без батьківського піклування;
  • Спільні невідкладні виїзди з метою перевірки звернень та повідомлень про жорстоке поводження з дітьми, перебування дітей у ситуації небезпеки, загрози життю та здоров’ю;
  • Проведення оцінки рівня безпеки дитини з метою екстреного реагування у разі загрози життю та здоров’ю дитини.

Після проведення наради було здійснене інспекційне відвідування 2 сімей, де виховується 4 дитини. Умови проживання задовільні. Фактів неналежного виконання батьківських обов’язків,загрози життю та здоров’ю дітей виявлено не було.