ІЗ ЗАСІДАННЯ 29 СЕСІЇ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 456

4 травня в адмінприміщенні міськради за присутності 16 депутатів із 26 обраних відбулося засідання 29-ї (позачергової) сесії Лохвицької міської ради 8 скликання.  У порядку денному – 27 актуальних питань, які стосувалися різних сфер життєдіяльності Лохвицької територіальної громади. 

 На виконання наказу Міністерства соціальної політики України від 16 вересня 2021 року № 518 «Про затвердження примірних положень про службу у справах дітей», яким затверджене примірне положення про службу у справах дітей міської, районної у місті ради, прийняте рішення про затвердження Положення про службу у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради у новій редакції. В затвердженому Положенні детальніше розписані основні завдання, повноваження і права служби у справах дітей та включений пункт про ведення єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків та  батьків-вихователів.

Наступними рішеннями затверджено акти приймання-передачі та акти списання матеріальних цінностей за період дії воєнного часу, звіти за І квартал 2022 року про виконання фінансового плану  КНП «Лохвицька міська лікарня» та КНП «Лохвицький ЦПМСД».

Також затверджено звіт  про надходження та використання коштів загального та спеціального фондів бюджету Лохвицької  міської територіальної громади: по доходах загального фонду в сумі  91 626 780,56 грн.,  по доходах спеціального фонду в сумі  987 110,12 грн., по видатках загального фонду в сумі 63 696 230,09 грн., по видатках спеціального фонду в сумі   378 911,66 грн.

Наступним рішенням депутатів зупинено до припинення чи скасування воєнного стану дію Порядку використання коштів резервного фонду бюджету Лохвицької міської територіальної громади, затвердженого рішення 26 сесії Лохвицької міської ради 7 скликання від 17.10.2019 № 6.

Сесією прийняте рішення спрямувати вільний залишок коштів загального фонду бюджету Лохвицької міської територіальної громади, який утворився на початок року на котловому рахунку загального фонду бюджету Лохвицької міської територіальної громади в сумі  2 000 000,00 грн. на збільшення видатків за комплексною програмою соціального захисту населення на 2019-2022 роки, а саме на придбання продуктових наборів для забезпечення внутрішньо переміщених осіб, зареєстрованих на території Лохвицької міської територіальної громади.  

Рішенням сесії внесено зміни та доповнення до комплексної програми  соціального захисту населення на 2019–2022 роки у 2022 році. Відповідно до цього затверджено Порядок забезпечення внутрішньо переміщених осіб, що зареєстровані на території Лохвицької міської територіальної громади, продуктами харчування та товарами першої необхідності, отриманими у вигляді гуманітарної допомоги,  і продуктовими наборами, придбаними за кошти бюджету Лохвицької міської територіальної громади; Порядок використання коштів бюджету Лохвицької міської територіальної громади на перевезення та поховання громадян, що загинули, захищаючи Україну від збройної агресії російської федерації;  Положення про надання одноразової матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань сім’ям громадян (громадянам), які захищають  Україну від збройної агресії російської федерації.  

Депутати затвердили внесення змін до показників бюджету Лохвицької міської територіальної громади. Постановою КМУ від 01.04.2022 № 401 «Про спрямування коштів до резервного фонду державного бюджету» скорочено видатки загального фонду Державного бюджету України на 2022 рік , в тому числі і розміри освітньої субвенції до місцевих бюджетів. У  зв’язку з вищезазначеним зменшено дохідну та видаткову частини бюджету Лохвицької міської територіальної громади на 6 418 900 грн.

У зв’язку з наданням з бюджету Сенчанської сільської територіальної громади субвенції на утримання КНП «Лохвицька міська лікарня» збільшено дохідну та видаткову частини бюджету на  1 115 000,00 грн.

Пакетним голосуванням депутати схвалили рішення щодо покладення обов’язків із вчинення нотаріальних дій та проведення державної реєстрації актів цивільного стану на старост старостинських округів Лохвицької міської територіальної громади.

Наприкінці пленарного засідання заступник голови Миргородської районної ради О.Ю. Карабка, який  був присутній на сесії, подякував Лохвицькому міському голові В.І. Радьку, виконавчому комітету та депутатам Лохвицької міської ради за активну роботу з організації та  забезпечення гуманітарною допомогою тимчасово переміщених осіб, які наразі проживають на території Лохвиччини.

Фото без опису