Пам’ятаємо – перемагаємо

  • 481

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

ДОРОГІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!

Вітаю вас з Днем пам’яті та примирення та Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

Десятки років віддаляють Україну від страшних, кривавих подій, які принесла на нашу землю ця війна. Нема числа її жертвам та матеріальним збиткам.

Десятиліттями ми згадували Другу світову, аби закарбувати в людських душах і історії «Ніколи знову!» Та не судилося…

Нашу благословенну українську землю знову  чорним крилом накрило страшне горе. З повномасштабним вторгненням військ російської федерації до українців прийшли смерть, мародерство, насилля, і навіть фільтраційні табори з примусовим вивезенням на територію ворожої країни.

Все це є свідченням того, що фашизм знову показав своє обличчя. Цього разу воно має російську національність.

росія суцільно руйнує наші міста і села, вбиває жінок, дітей та літніх людей, знищує всю цивільну інфраструктуру, всі ознаки цивілізованого життя на нашій землі. Інструментом ведення війни країною-терористом знову обрано геноцид…

Але супротив всього українського народу, який попри свою різноманітність у діях і поглядах об’єднався у  єдину націю, допомога всього цивілізованого демократичного світу говорить про те, що ми переможемо!

За нами правда, а значить зло буде подолане! Блакитним і мирним буде небо над вільними людьми нашої  вільної країни!

Символічно, що цьогоріч  8 травня разом з Днем пам’яті та примирення та Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна відзначає День матері.

Схиляю голову перед українками за те, що виростили вірних Україні синів, які нині у лавах Збройних сил, як колись ветерани Другої світової війни, боронять свою рідну землю і весь світ від окупаційної ординської навали. Низький  уклін нашим воїнам-захисникам! Вічна пам'ять Героям, полеглим  в боях за нашу свободу! 

Російський фашизм буде зупинений українським народом за підтримки  демократичного світу. І у Міжнародному трибуналі відбудеться суд над путіним і його клікою, який публічно покарає цих злочинців. А на саму росію чекатимуть довгі десятиліття депутінізації та ізоляції від цивілізованого світу.

Переконаний, це буде в недалекому майбутньому. А сьогодні в усього українського народу є  спільне гасло: «Перемогли нацизм – переможемо і рашизм! Смерть російським окупантам! Слава Україні!».

З вірою в перемогу – Лохвицький міський голова ВІКТОР РАДЬКО

Фото без опису