ВКЛОНИЛИСЬ ПАМ’ЯТІ ПОЛЕГЛИХ

  • 461

8 травня у м. Лохвиця з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні лохвичани вклонилися пам’яті полеглих на фронтах та загиблих жертв кривавого лихоліття 1939 – 1945 років.

Війна, яку 24 лютого 2022 року принесла на нашу землю держава-агресор – російська федерація, вплинула на світогляд не лише українців, а й світової спільноти, адже нащадки борців проти нацизму самі породили і втілюють нову нацистську ідеологію – рашизм!

Вшанування подвигу ветеранів Другої світової війни, які боролися з нацизмом і перемогли його, є моральним обов’язком сучасників. Низький уклін всім, хто пройшов через жахливі бої та кровопролиття! Вічна пам’ять полеглим!

Нині наші воїни як і тоді, вісім десятиліть тому, за підтримки всього українського народу, світового співтовариства боронять українську землю від російського нацизму, аби не було його на нашій рідній землі, у Європі та усьому світі!

Сьогодні живі квіти лягли до Вічного вогню, стели з іменами земляків, загиблих у роки Другої світової війни, пам’ятного знаку героям сучасності – загиблим воїнам-учасникам бойових дій в зоні проведення АТО, до братського поховання партизан і підпільників у Сосновому парку, масового поховання 1943 року на місці розстрілу єврейського населення міста Лохвиця…

Згадуючи минуле, живемо сучасним і творимо майбутнє, в якому російському нацизму немає місця! Перемога буде за нами! Слава Україні! Героям слава!