ЇХ ДОЛЬ УДРУГЕ ТОРКНУЛАСЯ ВІЙНА…

  • 233

Із плином років залишається все людей, які побували у пеклі Другої світової війни. Обміліли ряди ветеранів та учасників бойових дій. Але пам’ять та вшанування подвигу ветеранів, які боролися з нацизмом і перемогли його, – це моральний обов’язок українців.

Не менше заслуговують на увагу та пам’ять ті, кого торкнулась війна, цивільні, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через їхні міста і села. Тому що війна – це  завжди мільйони маленьких і великих людських бід, які розтягнуті в часі.

У Лохвицькій територіальній громаді нині проживає 20 учасників війни, громадян, які дітьми були примусово вивезені на територію Німеччини, колишніх малолітніх в’язнів концтаборів.  А також останній ветеран Другої світової війни, учасник бойових дій 95-річний лохвичанин Дольський Валентин Кузьмич, який зі зброєю в руках боронив Україну і світ від фашистської чуми. Як нині, коли на волю українців зазіхнула росія, це роблять наші воїни-захисники.     

Із нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні представники міської ради та старостатів відвідали вдома людей, яким вдруге на своєму віку, від дня широкомасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України, доводиться переживати війну.

Від імені всіх мешканців Лохвицької територіальної громади цим людям поважного віку побажали здоров’я, довголіття та вручили  подарунки.

Тоді перемогли нацизм – зараз переможемо рашизм! Слава Україні!