ВКОНИЛИСЬ ПОДВИГУ ЗАХИСНИКІВ РІДНОЇ ЗЕМЛІ

  • 374

Із нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 травня у м. Лохвиця та селах Лохвицької міської територіальної громади відбулися покладання квітів до місць, пов’язаних з трагічною воєнною історією. Адже українська земля була одним з основних полів битви у цій кривавій війні.

Мешканці віддали шану всім, хто у жорстокій битві виборював свободу для нащадків, захищав українську землю від фашистського поневолення. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїнів-визволителів, які ціною власного життя, рятували світ і свою рідну Україну від ворога. 

Пройшли роки, змінилося обличчя окупанта. У 1939–1945 роках ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму.

Невивчені уроки історії, самозамилування та імперські амбіції перетворили сучасних росіян із спадкоємців перемоги над нацизмом у нових нацистів.

У діях російських збройних сил є  всі ознаки геноциду проти українського  народу. Через це російська федерація втратила моральне право апелювати до спадщини перемоги над нацизмом! Нині вона – країна-агресор, яка повторює нацистські злодіяння, чим оскверняє пам’ять про подвиги ветеранів та учасників Другої світової війни. Сьогодні влада росії поводиться як руйнівник системи міжнародних відносин, заснованої державами-переможцями Другої світової війни.

Та Україна не втратила себе перед небезпекою, нація  об’єдналася в моноліт. І вона вистоїть, загартується і обов’язково переможе!  Потужні Збройні сили України не лише тримають оборону, а й контратакують, відтісняють ворожі війська з  українських міст і сіл. І в цій боротьбі  Україну підтримує світ! Перемогли нацизм – переможемо і рашизм! Слава Україні!