І ЗНОВУ ВТРАТА… ЗАГИНУВ БОЄЦЬ З ЛОХВИЦІ

  • 882

Тяжка звістка втретє облетіла нашу Лохвицьку громаду: в боях під Харковом під час артилерійського обстрілу ворожими російськими військами позицій наших захисників загинув мешканець міста Лохвиця, солдат ЗСУ ЗАДОРОЖНЮК Дмитро Ігорович.

Він народився 24 квітня 1995 року у селі Червоний Кут Сумської області. Закінчив Лохвицьку ЗОШ №3, потім – Червонозаводське ПТУ №32, отримавши спеціальність  столяра-апаратника. З 16 квітня 2015 року по 13 жовтня 2016 року проходив строкову службу у лавах Збройних сил України. Останні  кілька років працював охоронником у супермаркеті АТБ м. Лохвиця.

11 березня 2022 року згідно з Указом Президента 69/2022 від 24 лютого 2022 року Дмитро Задорожнюк по мобілізації був призваний в ряди Збройних сил України.

Захищаючи рідну землю від ворога,  Дмитро був сміливим і відданим своїм побратимам, займав посаду  старшого бойового медика.

Але війна забирає найкращих… 7 травня 2022 року у бліндаж, де знаходився Дмитро, влучив ворожий артилерійський снаряд…

Чуйним, добрим, надійним, добросовісним, завжди готовим допомогти всім, хто цього потребує,  – таким пам’ятають Дмитра Задорожнюка його друзі, колеги та однокласники.

Від гіркоти тяжкої втрати і невимовного болю разом з  родиною загиблого Дмитра, його товаришами та знайомими  плачемо всією громадою!

У тяжкий для України час він поклав своє молоде життя за свободу кожного з нас, за те, щоб небо над нашою рідною Україною було мирним і вільним!        

Немає і не буде прощення рашистам! Віримо: за всі заподіяні злодіяння їх чекає справедлива небесна і людська кара!

А полеглому Герою – вічна слава! Пам'ять про  Дмитра Задорожнюка навіки буде в наших серцях! Герої не вмирають, вони продовжують боронити нас з небес! Перемога буде за нами! Слава Україні!

Церемонія прощання із загиблим воїном Дмитром Ігоровичем Задорожнюком відбудеться завтра 12 травня на Сумщині.