Про допомогу органічному сектору в Україні

  • 573

Українські виробники органічної продукції можуть отримати допомогу від німецького фонду.

Так, в березні цього року, «Німецький Фонд майбутнього для сільського господарства» у  співпраці  із  керівником  проєкту  «Німецько-українська  співпраця  в  галузі органічного  сільского  господарства»  опублікував  заклик  до  пожертвувань  для надання безпосередньої допомоги органічному сектору в Україні. Метою проекту є розширення    сектору органічного сільського господарства та покращення якості продукції. У цей складний час така акція має підтримати роками зростаючий український органічний рух та людей на органічних підприємствах безпосередньо в Україні.

Заклик до пожертвувань від «Фонду майбутнього для сільського господарства» – Zukunftsstiftung Landwirtschaft опубліковано (німецькою мовою) за посиланням: https://zukunftsstiftung-landwirtschaft.de/ueber-uns/aktuelles/2022/ukraine/. Інтернет-сторінка  проєкту  «Німецько-українська  співпраця  в  галузі  органічного сільского господарства» українською мовою: http://coa-ukraine.com/ua/.

 Українські органічні виробники можуть звернутися по допомогу у випадках:

 - підтримка  біженців,  розміщених  на  органічних  підприємствах  (продукти харчування, проживання, логістика тощо);

-  фінансова  підтримка  для  придбання  засобів  виробництва  (наприклад, насіння,  палива  тощо)  та  збереження  виробничих  приміщень  (усунення пошкодження будівель внаслідок війни);

-  фінансова  (тимчасова)  підтримка  фермерів  через  втрату  заробітку внаслідок воєнних дій;

-  створення  нових  робочих  місць  на  підприємствах  та  тимчасова  виплата заробітної плати для біженців, якщо вони працюють на цих підприємствах.

Необхідно подати заявку на отримання допомоги. 

Для подачі заявки скористайтеся,   формуляром у додатку Заклику ,на сайті проєкту. Заповнену заявку надсилайте   безпосередньо на електронну адресу: coa-ukraine@afci.de  

Згодом  заявка  розглядатиметься  «Фондом  майбутнього  для  сільського господарства». 

Рішення про розподіл коштів  ухвалює  Комісія у складі шести осіб, які володіють широкими знаннями у галузі органічного сільського  господарства  в  Україні  (два  співробітника  «Фонду  майбутнього  для сільського  господарства»,  два  представники  від  проєкту  «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільского господарства», а також два представники ор-ганічного сектору України).

 На  одне  підприємство  можна  подати  заявку  максимально  на  5000  євро.  В особливих  випадках  Комісія  може  ухвалити  рішення  про  надання  додаткових коштів. 

 Пожертви надходять до підприємств  за допомогою банківських переказів на рахунок, зазначений ними у заявці.  Детальнішу інформацію можна отримати в інтернеті або  за телефоном (05356) 3-30-25.

 

Головний спеціаліст відділу контролю

у сфері насінництва та розсадництва

ГУ Держпродспоживслужби в

Полтавській області                                                                                        В.І. Залізняк

Фото без опису