Щодо надання психологічної допомоги постраждалим від воєнних дій

  • 649

Жорстока, звірська війна російської федерації проти усіх українців призвела до жахливих наслідків. Масові вбивства та зґвалтування, насильницьке вивезення людей, у тому числі дітей, за кордон, викрадення людей, роз’єднані сім’ї, втрачене та зруйноване майно, втрата доходів – це та реальність, з якою зараз зіштовхнулось українське суспільство.

Одними із найбільш вразливих категорій населення в такій ситуації – є жінки, діти, особи з інвалідністю, особи похилого віку та інші.

Сексуальне насильство внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту  –  не просто кримінальний злочин, це порушення міжнародного гуманітарного права та прав людини (Конвенція про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року).

Якщо Ви постраждали від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом, Ви маєте право на:

  • безоплатне отримання медичної, соціальної та психологічної допомоги, інших соціальних послуг;
  • безоплатну вторинну правову допомогу;
  • конфіденційність інформації особистого характеру.

          Постраждалі від експлуатації та/або насильства за ознакою статі, зокрема від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, можуть отримати комплексну медичну та психологічну допомогу (консультації медичних спеціалістів, різні обстеження, лікування) у Реабілітаційному центрі Міжнародної організації з міграції МОМ (м. Київ).

Можливі різні варіанти взаємодії з центром:

1. Перебування в центрі в середньому 2 тижні, протягом яких клієнт отримує повний спектр послуг.

2. Людина може приїхати на 3 дні, отримати обстеження, консультування психолога/психотерапевта, призначення лікування.

Для додаткової інформації з питань влаштування до Реабілітаційного центру ви можете звертатися на Гарячу лінію Представництва МОМ в Україні – 527 або  0 800 505 501 (прийом дзвінків щодня з 8:00 до 20:00).

Фото без опису