ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

  • 260

На засіданні виконавчого комітету Лохвицької міської ради, яке відбулося під головуванням міського голови Віктора Радька, прийнято рішення по ряду актуальних для життєдіяльності громади та її мешканців питань.

Зокрема затверджено перелік адміністративних послуг соціального характеру, які надаються відділом соціального захисту населення виконавчого комітету Лохвицької міської ради, з місцевого бюджету надано одноразову матеріальну допомогу окремим категоріям громадян – для вирішення соціально-побутових питань з нагоди 36-ї річниці Чорнобильської катастрофи учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, на вирішення соціально-побутових питань у зв’язку з мобілізацією в зону бойових дій рідних та громадянам, які уклали контракт добровольця територіальної оборони, на лікування тяжкохворим мешканцям громади.   

Рішенням виконкому надано дозвіл Токарівському психоневрологічному інтернату на використання особистих коштів 6 недієздатних підопічних, в яких опікуном є адміністрація інтернату в особі директора,  на придбання товарів для використання в особистих інтересах цих же  підопічних.

Задоволено прохання  і прийнято на квартирний облік  громадянина 1972 року народження,  учасника бойових дій в зоні проведення АТО/ООС,  надано дозвіл на поселення громадянки у будинок для тимчасового проживання по вул. Кирпоноса м. Лохвиця.

Рішенням виконавчого комітету встановлено опіку над дитиною-сиротою 2015 року народження та призначено її опікуном  громадянку 1979 року народження, жительку села Юсківці.

З балансового обліку комунального підприємства «Лохвиця-сервіс»  знято житловий будинок по вул. Затишній м. Лохвиця у зв’язку з завершенням його приватизації та передачею у власність громадянину.

Також внесено зміни та доповненння  до Переліків об’єктів комунальної власності Лохвицької територіальної громади, що підлягають передачі в оренду, та оголошено аукціон щодо оренди нерухомого майна комунальної власності територіальної громади, а саме: 

­-нежитлового приміщення (гараж) за адресою: вул. Перемоги, 16 м. Лохвиця, Полтавської області загальною площею 37,2  м. кв., корисною площею 37,2м. кв.;

-нежитлового приміщення за адресою: вул. Шевченка, 13, м. Лохвиця, Полтавської області загальною площею 32,6  м. кв., корисною площею 32,6 м. кв.;

-нежитлового приміщення за адресою: вул. Кільцева, 22, с. Гамаліївка,  Миргородського району Полтавської області загальною площею 85,7  м. кв., корисною площею 85,7 м. кв.;

-нежитлового приміщення за адресою: вул. Кільцева, 22, с.Гамаліївка,  Миргородського району Полтавської області загальною площею 18,8  м. кв., корисною площею 18,8 м. кв.;

-нежитлового приміщення (гараж) за адресою: вул. Гоголя, 31 м. Лохвиця, Полтавської області загальною площею 11,4  м. кв., корисною площею 11,4 м. кв.;

-нежитлового приміщення за адресою: вул. Ватутіна, 9, с.Гиряві Їсківці, Миргородського району, Полтавської області загальною площею 27,7  м. кв., корисною площею 27,7 м. кв.

Із метою забезпечення потреб внутрішньо-переміщених осіб, які прибувають з територій, де  тривають бойові дії, на території Лохвицької громади визначено перелік  об’єктів для їх  тимчасового розміщення

Рішенням виконавчого комітету уточнено адреси об’єктів нерухомого майна – житлового будинку з допоміжними господарчими побудовами в с. Гиряві Ісківці, житлового будинку з допоміжними господарчими будівлями  в с. Погарщина, житлового будинку з допоміжними господарчими побудовами  в с. Яхники. Також погоджено містобудівні умови і обмеження для проєктування об’єкту будівництва «Будівництво індивідуального гаража  по вул. Сулицька в м. Лохвиця» та погоджено  розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності  – торговельного павільйону в м. Лохвиця по вул. Героїв України. 

Після розгляду питання члени виконкому прийняли рішення про  демонтаж самовільно розміщеного рекламного засобу – білборду розміром 3х6 метрів за адресою: с. Млини, вул. Роменська (в межах полоси відведення автомобільної дороги Р-60) та  рекламного засобу – білборду, що перебуває на балансі виконавчого комітету Лохвицької міської ради і розташований на прилеглій до АЗС № 16/051 території за адресою: с. Млини, вул. Роменська. Згідно з рішенням виконкому комунальному підприємству «Добробут-сервіс» доручено в 10-денний термін провести всі необхідні роботи по демонтажу вищезазначених  об’єктів зовнішньої реклами.

18 заявникам рішенням виконкому надано дозвіл на видалення аварійних, сухостійних та фаутних зелених насаджень.

У ході засідання членами виконавчого комітету були підтримані рішення  по питаннях внесення змін до фінансування заходів комплексної Програми соціального захисту населення на 2019-2022 роки у 2022 році,  внесення змін до показників бюджету  Лохвицької міської територіальної громади  на 2022 рік  та  внесення змін до комплексної програми «Територіальна оборона на 2021-2025 роки» у 2022 році.