Про заняття з каністерапії для дітей та дорослих

  • 514

Інформуємо вас про те, що у Миргороді проходять заняття з каністерапії для дітей та дорослих. Особливо корисні такі заняття для внутрішньо переміщених осіб та дітей, які мають розлади поведінки або страхи, пов’язані з війною. Заняття розроблені за спеціальною методикою та допомагають долати стресові ситуації.

Надсилаємо вам контактні дані каністерапевта Людмили, яка проживає в селі Кибинці Миргородської міської територіальної громади: тел. 068 333 66 51. Такі заняття для аудиторії може організувати і у вашій громаді.

Лінк на публікацію про заняття з каністерапії - https://myrhorod-rada.gov.ua/news/1655721056/

Довідково:

Каністерапія (від лат. canis — собака) — метод позитивного психосоціального і фізіореабілітаційного впливу на людей, які цього потребують, через спеціально керованих і навчених собак. Є одним із методів зоотерапії.[1]

Зв'язок з собакою є ефективним відволіканням для людей, які страждають від психічних розладів, депресії або тих, хто просто відчуває себе самотнім. Наприклад, у будинках для людей похилого віку або в дитячих будинках, де собака для дітей є другом і істотою, про яку вони повинні піклуватися. Для людей з психічною та фізичною інвалідністю терапія з собаками є частиною реабілітації, оскільки допомагає тренувати (навантажувати) деякі частини тіла. Дуже важливим і успішним методом є позиціювання.

Каністерапія також використовується як допоміжний психотерапевтичний метод для вирішення різних ситуацій, коли інші методи неефективні чи непридатні.

Фото без опису