ЛОХВИЦЯ ДОЄДНАЛАСЯ ДО ПРОГРАМИ ФІНАНСОВОЇ ДОПОМОГИ ВПО ВІД БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «КАРІТАС ПОЛТАВА» Карітас Полтава

  • 620

У рамках проєкту «Багатоцільова грошова допомога ВПО в Полтавській та Хмельницькій областях» Лохвицька громада доєдналася до програми фінансової допомоги внутрішньо переміщеним особам від Благодійного фонду «Карітас-Полтава».

24 червня представники  благодійної організації приїхали  до Лохвицької громади для реєстрації на програму грошової підтримки постраждалих від повномасштабної війни росії в Україні. Сума грошової виплати на одну особу становить 6 660 грн.

Від початку війни Лохвицька громада прийняла 2037 переселенців. На сьогодні  частина з них  скористалася можливістю повернутися додому, і в місті Лохвиця та старостатах громади  зареєстровано 1758 внутрішньо переміщених осіб.

Серед них  – люди з інвалідністю, самотні люди похилого віку, багатодітні сім’ї, одинокі батьки, тяжкохворі. Всі вони належать до категорії вразливих верств населення і потребують особливої підтримки.

– Наша громада активно допомагає людям, які залишилися без даху над головою, всім, хто покинув свої домівки, бо надто близько до їх порогу підійшла війна,  – говорить Лохвицький міський голова Віктор Радько. Родини переселенців у нас на Лохвиччині мають підтримку у розселенні, постійно отримують гуманітарну допомогу продуктами, медикаментами, засобами гігієни, дитячим харчуванням, одягом.

У нелегкий для нашої країни час, маємо єднатися, щоб забезпечити населення усім необхідним та допомогти тим, хто цього потребує. Важливу справу робить благодійний фонд «Карітас Полтава», надаючи фінансову  підтримку внутрішньо переміщеним особам! Для людей з інвалідністю, пенсіонерів чи багатодітних батьків, які не мають змоги залишити дітей та в цей економічно складний час влаштуватися на роботу, грошова допомога – дуже потрібна і суттєва. Людям важливо знати,  що вони не залишилися наодинці зі своєю бідою і їм  допомагають  –  громада,  волонтери, благодійні організації. Наша територіальна громада щиро дякує фонду «Карітас Полтава» за благодійну роботу, яку він проводить на Полтавщині і, зокрема, на території Лохвиччини.