БЕЗПЕКА НА ВОДІ

  • 239

На сьогодні безпека дітей під час літнього оздоровлення та відпочинку є пріоритетним напрямком діяльності як Національної поліції України так і служб, які мають повноваження у сфері захисту прав дітей.

Аналіз надзвичайних подій із загибеллю дітей на водоймах вказує на тенденцію до їх збільшення.

Так, з початку 2022 року на водних об'єктах України загинуло       30 дітей, на водоймах Полтавщини – 4 дитини.

Основними причинами загибелі дітей на воді є відсутність належного контролю батьків та знаходження дітей без нагляду дорослих під час купання.

Тому 30 червня інспектором сектору ювенальної превенції Миргородського РВП ГУНП в Полтавській області Кариною Шагаєвою, провідними спеціалістами служби у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради Ольгою Поповою та Вікторією Литвиненко, т.в.о заступника начальника 9 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Полтавській області Андрієм Мойбенком, провідним фахівцем відділу запобігання надзвичайних ситуацій Миргородського РУ ГУ ДСНС україни в Полтавській області Владиславом Різуненком була проведена інформаційна кампанія «Безпека на воді» у місцях відпочинку на річках та водоймах, а саме в с. Лука, с. Токарі, с. Млини.

Із батьками та дітьми проведена роз'яснювальна робота щодо безпечного поводження на воді та ймовірної небезпеки під час купання.   Відпочиваючі отримали інформаційні листівки «Правила поведінки на воді».

У ході проведення інформаційної кампанії було виявлено 2 дитини (7 та 9 років), які перебували під час купання без нагляду дорослих. З батьками дітей проведена роз'яснювальна бесіда щодо їх притягнення до відповідальності за невиконання батьківських обов'язків щодо виховання дітей, що могло б призвести до надзвичайних подій на водоймі.