ЛОХВИЦЯ ПОПРОЩАЛАСЯ ІЗ ЗАХИСНИКОМ КОСТЯНТИНОМ МАНДРИКОЮ

  • 485

Сьогодні 4 липня 2022 року місто Лохвиця попрощалося з Героєм, який загинув, захищаючи Україну, –  Мандрикою  Костянтином Олександровичем. Зустріли тіло загиблого живим людським коридором, а потім провели воїна в останню путь на Іванківському цвинтарі, де відбувся жалобний мітинг. 

Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна… Війна. Ще  недавно ми не могли собі і уявити, що  знову наша Україна проливатиме кров за свою свободу.

Люди об‘єдналися проти російського агресора. На полі битви – воїни. Вони стоять на захисті рідної землі, своїх дітей, батьків, на захисті нашого майбутнього. Вони герої. Але Україна сьогодні втрачає цвіт нації…

У Лохвицьку громаду гірка звістка прийшла вп’яте. 2 липня мешканець міста Лохвиця, старший солдат Збройних сил України МАНДРИКА Костянтин Олександрович під час ворожого артилерійського обстрілу отримав осколкове поранення, несумісне з життям.  Бійцю було лише 33 роки…

Костянтин народився 25 жовтня 1988 року у селі Білогорілка Лохвицького району Полтавської області. Після школи закінчив Полтавське ПТУ №3, отримавши спеціальність слюсаря. З 25 жовтня 2007 року по 22 жовтня 2008 року перебував на строковій військовій службі  в лавах ЗСУ. Після повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України 5 квітня 2022 року був мобілізований до лав Збройних сил України.

Як відзначив, виступаючи на жалобному мітингу Лохвицький міський голова Віктор Радько, Костянтин Мандрика був небайдужою і мужньою людиною – з перших днів війни він, будучи мисливцем, взяв до рук рушницю і разом з іншими добровольцями патрулював місто, охороняючи громадський порядок. Нині біль і смуток переповнюють серця жителів громади. Ми прощаємося з нашим захисником.  Але будемо пам’ятати і шанувати його як справжнього Героя. Адже Костянтин загинув, захищаючи волю і незалежність нашої держави від посягання російської федерації, боронячи мир і спокій у наших домівках.  

Лохвицька громада розділяє біль тяжкої втрати і висловлює співчуття мамі Людмилі Петрівні, дружині Наталії Миколаївні, доньці Мілані, всім рідним і близьким  загиблого.

Світла пам'ять про Костянтина Мандрику вічно житиме в серцях лохвичан. Слава і вічна пам’ять Герою! Слава Україні!