Про проведення чергового засідання комісії з питань захисту прав дитини

  • 467

21 липня 2022 року під головуванням першого заступника міського голови Сергія Шрамка, відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини, що діє при виконавчому комітеті Лохвицької міської ради. На розгляд комісії було винесено чотири питання, які попередньо детально опрацювали спеціалісти Служби у справах дітей:

Про доцільність/недоцільність позбавлення батьківських прав батька відносно малолітньої дитини.

  1. Про доцільність/недоцільність повернення 5-х малолітніх дітей жителькою Лохвицької територіальної громади, які за рішенням суду були відібрані у матері без позбавлення її батьківських прав;
  2. Про надання дозволу неповнолітньому на купівлю житлового будинку та земельної ділянки;
  3. Про затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а саме дитини, яка проживає в сім'ї, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов'язків та дитини, яка постраждала від психологічного насильства.

У ході розгляду питань приймалися до уваги умови проживання сімей, забезпечення потреб дітей, відносини в сім'ях, ставлення батьків до виконання своїх обов'язків, забезпечення батьками умов для проживання дітей і належного догляду за ними.

За результатами засідання комісією прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та законних інтересів дітей та будуть враховані членами виконавчого комітету Лохвицької міської ради при прийнятті остаточних рішень.