28 липня – День Української Державності

  • 279

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

Попри шостий місяць повномасштабної війни та восьмий рік війни на Донбасі  українці цьогоріч вперше у День хрещення Русі-України 28 липня відзначають День Української Державності. Свято встановлене Указом Президента України від 24 серпня 2021 року на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

Нове свято нашої держави, має на меті протидіяти російській дезінформації та історичним фейкам про єдність походження українського та російського народів.

Лише ті, хто не знає і не хоче знати правди історії,  могли ухвалити рішення атакувати Україну. Та після всіх утисків і знущань, які зазнали українці, наш народ нізащо не поступиться своєю незалежністю і свободою!

Зараз, як ніколи,  українцям треба берегти єдність, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо!

Дорогі співвітчизники! Бажаю вам міцного здоров’я і успіхів у справах, хай мрія про краще життя окриляє всіх на нові звершення, на нові добрі справи в ім’я нашої України та її майбутніх поколінь. Низький уклін всім, хто захищає нашу державу! Слава Україні!

          З повагою – Лохвицький міський голова Віктор РАДЬКО