ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

  • 1106

На засіданні виконавчого комітету Лохвицької міської ради, яке пройшло під головуванням першого заступника міського голови Сергія Шрамка, розглянуто 26 питань, актуальних для громади та її окремих мешканців.  

Ряд з них стосувався соціальної сфери, зокрема захисту інтересів дітей.  Так рішеннями виконавчого комітету було внесено зміни до персонального складу Комісії з питань захисту прав дитини та до складу Координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради.

Враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Лохвицької міської ради від 21 липня 2022 року, рішенням виконавчого комітету затверджено висновок про доцільність позбавлення батьківських прав громадянина 1993 року народження відносно малолітньої дитини 2013 року народження;  висновок про доцільність повернення  громадянці малолітніх дітей, які були вилучені в неї без позбавлення батьківських прав, та надано дозвіл неповнолітньому на купівлю житлового будинку з господарськими будівлями і спорудами та земельної ділянки площею 0,25 га.

Токарівському психоневрологічному інтернату надано дозвіл на використання особистих коштів недієздатних  підопічних, опікуном яких є адміністрація інтернату в особі директора, на придбання побутової техніки для використання в особистих інтересах цих же підопічних. Власні речі померлого недієздатного підопічного, рішенням виконкому дозволено використовувати для потреб недієздатних підопічних, опікуном над якими є адміністрація Токарівського психоневрологічного інтернату.

При розгляді питання про надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян з місцевого бюджету, рідним 68-ми мобілізованих у зону бойових дій воїнів рішенням виконкому надано  відповідну грошову допомогу (у розмірі 10  тис. грн.). Сім’ям  2-х громадян, які  загинули, захищаючи  Україну від збройної агресії російської федерації, надано одноразову матеріальну допомогу ( у розмірі 50 тис. грн.). 33-м мешканцям громади надано одноразову матеріальну допомогу на лікування та вирішення соціально-побутових питань. 9 громадянам, людям з інвалідністю по зору 1 групи,  надано щорічну адресну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. Щорічну адресну допомогу рішенням виконкому надано членам 7 сімей загиблих учасників антитерористичної операції на оплату житлово-комунальних послуг.

Враховуючи звернення начальника відділення №2 Миргородського районного відділу поліції Національної поліції України та численні звернення жителів міста Лохвиця, з метою створення сприятливих і безпечних умов для пішоходів, виконавчий комітет вирішив встановити заборонні дорожні знаки 3.21 «В’їзд заборонено» на в’їздах до Соснового парку (зі сторони вул. Шевченка,  вул. Берегова,  вул. Чкалова) та доручити КП «Лохвиця-сервіс» провести роботи із встановлення відповідних дорожніх знаків.

Внесено зміни в додаток до рішення виконавчого комітету Лохвицької міської ради №125 від 07.05.2021 «Про затвердження номенклатури матеріальних засобів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Лохвицької міської ради», додавши пункт 9 «Продукти харчування».

Внесено зміни в пункт 3 «Паливо-мастильні матеріали» додатку до рішення виконавчого комітету Лохвицької міської ради № 125 від 07.05.2021 «Про затвердження номенклатури матеріальних засобів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Лохвицької міської ради», виклавши пункт 3 в новій редакції.

Рішенням виконкому внесено доповнення до комплексної програми соціального захисту населення на 2019-2022 роки, а саме доповнено Програму Порядком надання одноразової цільової матеріальної допомоги громадянам (членам їх сімей), мобілізованим до ЗСУ для захисту України від збройної агресії російської федерації, на придбання необхідного спорядження та матеріальних цінностей. Внесено доповнення до комплексної програми соціального захисту населення на 2019-2022 роки, а саме доповнено Програму Порядком надання щомісячної матеріальної допомоги громадянам, які уклали контракт добровольця територіальної оборони Добровольчого формування Лохвицької територіальної громади №1 та беруть активну участь у виконанні бойових завдань.

Наступним члени виконавчого комітету розглянули питання «Про внесення змін до показників бюджету  Лохвицької міської територіальної громади на 2022 рік».   

Так у  зв’язку з наданням субвенції з бюджету Сенчанської сільської територіальної громади на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію наслідків діяльності об’єктів спільного користування в сумі 312154,00 грн. до бюджету Лохвицької міської територіальної громади (рішення 28 сесії 8 скликання Сенчанської сільської ради від 15.07.2022), вирішено збільшити:

 дохідну частину загального фонду бюджету Лохвицької міської територіальної громади на суму 312 154,00 грн. «Субвенція з місцевого бюджету на утримання об`єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об`єктів спільного користування»;

видаткову частину загального фонду бюджету Лохвицької міської територіальної громади на суму 312 154,00 грн.  Кошти спрямувати на оплату праці з нарахуваннями молодим спеціалістам лікарям (262 154,00 грн.) та для придбання стоматологічних матеріалів (50 000,00 грн.).

 У зв’язку з наданням іншої субвенції з бюджету Сенчанської сільської територіальної громади в сумі 400 000,00 грн. до бюджету Лохвицької міської територіальної громади вирішено збільшити: дохідну частину загального фонду бюджету Лохвицької міської територіальної громади на суму 400 000,00 грн. та видаткову частину загального фонду бюджету Лохвицької міської територіальної громади на суму 400 000,00 грн. (на облаштування тимчасових фортифікаційних споруд). 

Внесено зміни до Програми підтримки розвитку комунального некомерційного підприємства Лохвицька міська лікарня на 2019-2022 роки та комплексної програми «Територіальна оборона на 2021-2025 роки». Для створення матеріального резерву (продукти харчування та паливно-мастильні матеріали) вирішено перенаправити кошти в сумі 3 620 000,00 грн. з «Резервного фонду місцевого бюджету» на «Заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха»:  «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» – 120 000,00 грн., «Продукти харчування» – 3 500 000,00 грн.

Внесено зміни до комплексної програми захисту населення і територій Лохвицької об’єднаної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2022 роки у 2022 році. 

Також рішеннями виконкому внесено зміни до комплексної програми «Вуличне освітлення громади на 2019-2022 роки» у 2022 році,  комплексної Програми розвитку систем водопостачання та водовідведення міста Лохвиця та сіл громади на 2019-2022 роки» у 2022 році та до програми «Благоустрій міста та сіл громади на 2019-2022 роки» у 2022 році.

Так збільшено фінансування за програмою «Благоустрій міста та сіл громади на 2019-2022 роки» у 2022 році на 2 млн. грн. за рахунок зменшення фінансування заходів програми «Вуличне освітлення громади на 2019-2022 роки». Кошти передбачені для закупівлі трактора з відвалом КП «Лохвиця-сервіс». Фінансування заходів комплексної Програми розвитку систем водопостачання та водовідведення міста Лохвиця та сіл громади на 2019-2022 роки» збільшено на 450 тис. грн. за рахунок зменшення фінансування заходів програми «Вуличне освітлення громади на 2019-2022 роки». Кошти передбачені на придбання каналопромивочної установки для очищення каналізаційних систем. 

Рішенням виконавчого комітету внесено зміни до комплексної програми захисту населення і територій Лохвицької об’єднаної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2022 роки у 2022 році, зміни до фінансування заходів Програми  підтримки розвитку КНП «Лохвицька міська лікарня на 2019 – 2022 роки у 2022 році, зміни до фінансування заходів комплексної програми «Територіальна оборона на 2021-2025 роки» у 2022 році. 

Також члени виконавчого комітету погодили перелік автотранспорту, який використовується Добровольчим формуванням Лохвицької територіальної громади №1 для виконання покладених на нього завдань.