ТРОФЕЙНИЙ «УРАЛ» ІЗ ЛОХВИЧЧИНИ ПОЇДЕ НА ПІВДЕНЬ УКРАЇНИ

  • 665

        Важлива для лохвичан, які не стоять осторонь війни, подія відбулася на теренах  Лохвицької громади. Таких небайдужих  багато. Тут, в тилу, допомагають,  хто чим і як може, озброївшись принципом «Все для перемоги!». Наразі мова – про відновлений силами волонтерів за підтримки міської ради автомобіль, який у березні 2022 року,  супроводжуючи колони російської техніки, заїхав на українську територію з боку Сумщини для обслуговування та тилового забезпечення ворогів.

        Силами спецоперацій служби безпеки України колони російської техніки на підступах до Лохвиччини були розбиті, а біль-менш вціліла техніка – затрофеєна.

        Її витягували з лісів і байраків волонтери з Лохвицької та Заводської громад, зорганізувавшись командами навколо Андрія Дейнеки та Володимира Зінченка. Так потрапив на ремонт і автомобіль технічного обслуговування «Урал 4320».

        Силами волонтерів за сприяння Лохвицької міської ради його вдалося «поставити на колеса». Після тривалого ремонту автомобіль повернувся у бойовий стрій, але вже української армії. Адже відповідно до вимог чинного законодавства вся трофейна техніка має бути передана для потреб Збройних сил України.

        За  участі Лохвицького міського голови Віктора Радька, волонтерів на чолі з Володимиром Зінченком, начальника добровольчого формування територіальної оборони Лохвицької громади Олексія Шияна та бійців відбулася передача автомобіля технічного обслуговування «Урал 4320» воїнам, мешканцям нашої громади, які виявили бажання і нині несуть службу на півдні України. 

        Автомобіль не піде порожнім – пальне, каністри, інструменти, ємкість для рідини, продукти і ще багато корисних речей від волонтерів – все це відправляється на фронт. Тож доброї дороги нашим хлопцям і успіхів у виконанні бойових завдань!