Попередження дитячого травматизму

  • 871

Дитячий травматизм на сьогодні є досить актуальною та серйозною проблемою, адже він може призвести до інвалідизації дітей. Останнім часом рівень травматизму серед дітей зростає і в Лохвицькій територіальній громаді.   Так, протягом поточного періоду 2022 року до служби у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради від Комунального некомерційного підприємства Лохвицька міська лікарня надійшло 86 повідомлень щодо дитячого травмування (це садна верхніх та нижніх кінцівок, різані рани, забої м'яких тканин, розтягнення зв'язок суглобів, закриті переломи кісток, вивихи, струс головного мозку та інші). І це лише ті випадки, коли батьки звернулися до лікувального закладу для отримання медичної допомоги! Насправді, більшість травм і небезпечних ситуацій можна було б уникнути.

Дитячий травматизм поширений куди більше, ніж травматизм дорослих, і це не дивно. Діти дуже допитливі, намагаються активно пізнавати світ. Але при цьому життєвих навичок у них ще мало і вони не завжди можуть оцінити небезпеку ситуації.

Звичайно, повністю уберегтися від дитячого травматизму неможливо – від нещасного випадку, на жаль, не застрахований ніхто. Але завдання батьків – максимально убезпечити свою дитину. Адже більшість травм відбувається саме з вини батьків – недогледіли!

Тож шановні батьки Лохвицької територіальної громади! Життя дитини – це найвища цінність! І лише наша постійна увага й турбота допоможуть дитині уникнути небезпечної ситуації! Бережіть життя своїх дітей!

 

В. о. начальника служби у справах дітей                               Ольга ПОПОВА