УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ, З ПІСНЕЮ ДО ПЕРЕМОГИ!

  • 481
У ЛОХВИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДБУЛАСЯ БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ НА ПІДТРИМКУ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
Нині в цей скрутний час українці об’єднують всі свої зусилля для того, аби допомогти нашим героїчним Збройним силам.
12 серпня у місті Лохвиця на підтримку ЗСУ та в ознаменування Дня молоді відбулася благодійна акція.
Її організаторами виступили відділ культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лохвицької міської ради та Лохвицький міський будинок культури.
Біля ґанку будівлі Будинку культури розташувався ярмарок виробів декоративно-ужиткового мистецтва, ятки з випічкою та кавою. Про те, аби лохвичани могли придбати вироби та купити смаколиків, потурбувалися працівники міського Будинку культури, Центру дитячої та юнацької творчості, Лохвицької гімназії, ЗОШ №2 та №3, ДНЗ №2 "Орлятко". Лохвицька публічна бібліотека та міський Будинок культури представили патріотичні фотозони, а місцева майстриня Анна Красношапка натхненно розмальовувала всіх малих любителів аквагриму.
На самому ґанку Будинку культури обладнали імпровізовану сцену для виступів.
Слово взяли ведучі благодійного заходу Юлія Бган та Наталія Титаренко:
–Ми зібралися сьогодні, аби допомогти нашим Збройним силам. Пожертвувати маленьку дещицю заради тих, хто жертвує своїм життям заради миру на нашій землі. Ми дякуємо нашим захисникам за ніч, що минула, за ранок, що настав. Хай береже їх Бог від кулі, снаряду, хвороби і зради. Не існує на сьогодні в усьому світі більш відважної армії ніж наша, в якій переважна більшість – це молоді люди. Сьогодні, відзначаючи державне свято – День молоді, вся Україна молиться за них і просить – повертайтесь живими!
На благодійній акції згадали поіменно жителів Лохвицької громади, які віддали свої життя, щоб захистити нашу землю і нас самих від російської навали. Це учасники АТО Гнатенко Анатолій Олексійович, Лебеденко Іван Анатолійович, Вознюк Олександр Олегович, Войтер Сергій Віталійович, захисники, які загинули у 2022 році – Лисенко Юрій Юрійович, Сініченко Ярослав Сергійович, Тищенко Володимир Анатолійович, Задорожнюк Дмитро Ігорович, Зінченко Максим Юрійович, Мандрика Костянтин Олександрович, Верета Леонід Васильович. Герої не вмирають! Світла пам'ять про воїнів-захисників завжди житиме в серцях мешканців Лохвицької громади!
Нині протиотрутою від величезного зла на ім’я «війна» для всіх українців є пісня, адже ми – співоча нація. Пісні, які нині на вустах у всієї країни, для присутніх виконували вокалісти і колективи художньої самодіяльності міського Будинку культури, викладачі Лохвицької дитячої музичної школи. Люди не стримували емоцій, у багатьох глядачів на очах бриніли сльози. Із задоволенням люди аплодували юним танцюристам із Лохвицької ДМШ.
Благодійна акція була скерована на те, щоб зібрати кошти для необхідних речей, так потрібних нашим мужнім воїнам. У скриньки для збору коштів лохвичани поклали 37 541 гривню.
Переживаючи зараз важкий воєнний час, хочеться побажати всім мирного неба над головою, сили та віри, ніколи не опускати руки та до останнього боротися за правду і волю. Сьогодні, в День молоді, збором коштів для наших захисників, Лохвиччина впевнено заявила, що разом з усією країною впевнено йде до перемоги! Коли війна закінчиться, ми відбудуємо свою державу. Але не пробачимо тим, хто її руйнував. А на звільненій землі, як символ українського духу, знову цвістимуть кущі червоної калини. І все буде Україна!