ЛОХВИЧЧИНА ПОПРОЩАЛАСЯ ІЗ ЗАГИБЛИМ ЗАХИСНИКОМ ЛЕОНІДОМ ВЕРЕТОЮ

  • 478

Страшна звістка чорним каменем влучила в оселю жительки села Гаївщина, матері трьох малолітніх дітей Тетяни Сергіївни Верети – 6 серпня під час бойових дій в районі населеного пункту Білогорівка Херсонської області під час авіаційного удару противника загинув її чоловік, солдат 3-го аеромобільного батальйону військової частини А 4350 Верета Леонід Васильович.

Сьогодні, 13 серпня, Лохвиччина прощалася із загиблим героєм. У селі Гаївщина, де разом із родиною 12 років жив Леонід Верета, мешканці громади та односельчани живим коридором на колінах зустрічали кортеж із тілом загиблого захисника України.

Останні військові почесті воїну віддали на сільському кладовищі. В його честь пролунав трикратний стрілецький салют, а начальник другого відділу Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Ніколаєнко вручив Державний Прапор України, який почесна варта урочисто зняла з домовини загиблого, його дружині Тетяні Вереті.

Під час траурного мітингу, який вела староста Василькіського старостинського округу Валентина Петрашева, до присутніх звернулися Лохвицький   міський голова Віктор Радько та депутат міської ради Ніна Марченко. Вони закликали свято берегти пам'ять про всіх молодих захисників, завдяки яким ми зустрічаємо  спокійні ранки на рідній землі. Одним з таких і був Леонід Верета, який добровольцем пішов на фронт, у самісіньке пекло боїв з російським ворогом, куди навіть після отриманого поранення  не побоявся повернутися. 

Леоніду Вереті назавжди залишиться 39 років. Неможливо загоїти біль втрати дорогої людини. Без сина і брата залишилися мати і сестра загиблого. Щирі співчуття дружині, Тетяні Сергіївні, та дітям – Поліні, Олі і Владиславу. Сил та витримки пережити цю важку, непоправну втрату.  

А Леоніду Вереті, який загинув за світле і вільне майбутнє України – вічна пам'ять і Царство Небесне.

Герої не вмирають, вони продовжують боронити нас із небес! Слава Україні! Героям слава!