ВІДБУЛАСЯ СТРАТЕГІЧНА СЕСІЯ З ФОРМУВАННЯ ЗАВДАННЯ НА РОЗРОБЛЕННЯ КОМПЛЕКСНОГО ПЛАНУ ПРОСТОРОВОГО РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЇ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ

  • 622

Сьогодні, 15 серпня, у залі засідань Лохвицької міської ради відбулася стратегічна сесія з формування завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку території Лохвицької територіальної громади Миргородського району Полтавської області.

Стратегічна сесія – це обов’язковий публічний захід громадського обговорення з формування завдання на розроблення комплексного плану, метою проведення якого є визначення перспективи розвитку громади.

На порядок денний стратегічної сесії було винесено три питання.

1.Інформування про порядок проведених підготовчих процедур для розроблення комплексного плану, отримані листи, щодо реалізації державних та регіональних інтересів, отримані пропозиції до комплексного плану, надані фізичними та юридичними особами.

2.Обговорення тематичних напрямків з формування завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку території Лохвицької  територіальної громади.

3.Інформування про подальші кроки з формування завдання на розроблення комплексного плану, в тому числі про строки публікації напрацювань стратегічної сесії.

Комплексний план просторового розвитку території Лохвицької територіальної громади це новий документ, який одночасно буде містобудівною документацією на місцевому рівні та документацією із землеустрою. Комплексний план нашої громади визначить планувальну організацію, функціональне призначення території, основні принципи і напрямки формування єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожньої мережі, інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, цивільного захисту території та населення від небезпечних природніх і техногенних процесів, охорони земель та інших компонентів навколишнього природного середовища, формування екомережі, охорони і збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території громади.

Розробляти Комплексний план просторового розвитку території Лохвицької територіальної громади Миргородського району Полтавської області було вирішено у зв’язку з тим, що Верховна Рада України внесла зміни до містобудівної документації, відповідно до яких всі територіальні громади повинні розробити плани просторового розвитку до 2025 року. Оскільки процес розроблення комплексного плану займе 3 роки, тому розпочавши сьогодні,  Лохвицька громада встигне розробити його до назначеного терміну.

Отож на сьогоднішньому засіданні учасники стратегічної сесії обговорили подальший розвиток нашої громади.  Надані ними пропозиції будуть враховані при формуванні завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку території Лохвицької територіальної громади.

Робочою групою будуть узагальнені напрацювання стратегічної сесії у вигляді протоколу стратегічної сесії та розміщення його на офіційному сайті громади з можливістю коментувати не менш як 10 робочих днів.