Координаційна рада у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради

  • 345

19 серпня 2022 року під головуванням першого заступника міського голови Сергія ШРАМКА відбулося засідання Координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради, в якому взяли участь керуючий справами виконавчого комітету Лохвицької міської ради, заступник голови Координаційної ради, представники служби у справах дітей, Центру надання соціальних послуг, відділу освіти, соціального захисту населення, охорони здоров'я,  поліції, Миргородського РС №2 філії ДУ «Центр пробації» в Полтавській області. На засіданні були розглянуті 3 питання.

Так провідним спеціалістом служби у справах дітей Ольгою ПОПОВОЮ було  проінформовано присутніх про стан роботи Служби у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради протягом поточного періоду 2022 року, а саме про роботу Служби, яка була направлена на реалізацію державної політики з питань соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, підтримки усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. На обліку служби у справах дітей перебуває 43 дитини (з них 11 дітей-сиріт, 16 дітей, позбавлених батьківського піклування, 16 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, 12 усиновлених дітей та 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які прибули до Лохвицької територіальної громади з інших територій).

Завідувач відділення соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради Юлія МАКОВЕЦЬКА доповіла про роботу мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі протягом 6 місяців поточного року, наголосила на тому, що кожному факту домашнього насильства приділяється належна увага. Станом на 16.08.2022 року зареєстровано 66 повідомлень про випадки домашнього насильства. Вперше звернулися за допомогою 56 осіб, 10 сімей звернулися повторно. Всі постраждалі від домашнього насильства особи проінформовані щодо юридичних наслідків вчинення насильства. З постраждалими особами проведені групові чи індивідуальні консультації.

Інспектор сектору ювенальної превенції Карина ШАГАЄВА висвітлила результати роботи ювенальної превенції віддлення поліції № 2 Миргородського РВП ГУНП в Полтавській області, а саме про стан дитячої злочинності в Лохвицькій територіальній громаді, кількість дітей, які стоять на обліку за категорією «Дитина-утікач», - діти, які протягом року 2 і більше разів самовільно залишали місце проживання, щодо фактів самоушкодження дітей, спроб самогубств, фактів алкогольного отруєння дітей. Та наголосила на тому, що причиною даних випадків є неналежний догляд за дітьми батьками та їх виховання, а також продаж алькогольних напоїв неповнолітнім працівниками закладів торгівлі.

Із розглянутих питань прийняті відповідні рішення, відділам та структурним підрозділам Лохвицької міської ради, які здійснюють повноваження у сфері захисту прав та інтересів дітей, попередження та протидії домашнього насильства, головуючим надані доручення для виконання.