ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 718

На засіданні виконавчого комітету Лохвицької міської ради, яке відбулося 18 серпня під головуванням міського голови Віктора Радька, були прийняті рішення по важливих для життєдіяльності громади і її жителів питаннях.

Ряд із них охоплював соціальну сферу. Згідно з рішенням виконкому 18 громадянам, які проживають на території Лохвицької громади, надано одноразову матеріальну допомогу на лікування та вирішення соціально-побутових питань. Одноразову грошову допомогу на вирішення соціально-побутових питань надано рідним 17 мобілізованих у зону бойових дій захисників. Рішенням виконкому затверджено подання про можливість призначення опікуна над недієздатною особою. 

Для ліквідації розбіжностей при інвентаризації, оформленні права власності та для уникнення  дублювання за заявами 5 громадянам рішенням виконкому уточнено адреси об’єктів нерухомого майна, які розташовані у селах Христанівка, Лука, Яшники та у місті Лохвиця. Перелік об’єктів комунальної власності Лохвицької територіальної громади, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону, доповнено об’єктом –  КНП «Лохвицький ЦПМСД».

ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» визначено замовником послуг з експлуатаційного утримання вулиць і доріг населених пунктів Лохвицької міської територіальної громади Миргородського району Полтавської області відповідно до Переліку, а саме: вул. Зоряна в м. Лохвиця, під’їзна дорога до кладовища в с. Криниця, вул. Шевченка в с. Васильки, вул. Артополот в с. Погарщина, вул. Перемоги в с. Риги, вул. Шляхова в с. Свиридівка, вул. Горького,  Спаська, Ватутіна, Пушкіна,  Зоряна, Садова в м. Лохвиця, вул. Шевченка, Перемоги в с. Яшники, вул. Вільямса в с. Криниця. 

Рішенням виконавчого комітету внесено зміни до показників бюджету Лохвицької міської територіальної громади на 2022 рік».

У 2021 році Лохвицька громада завдяки підтримці активних мешканців перемогла у Обласній програмі «Громадські бюджети Полтавщини на 2021-2023 роки». Це  проєкти «Чисті водойми-здорова і безпечна громада» (передбачав придбання земснаряда), «Дитячий майданчик – місце щасливого дитинства» (облаштування мотузкового парку в Сосновому парку м. Лохвиця),  проєкт «Водними артеріями рідного краю» (закупівля байдарок та обладнання для сплавляння). Переможцем обласного конкурсу проєктів і програм розвитку територіальних громад Полтавської області  у 2021 році став і проєкт «Інтелектуальне вуличне освітлення, модернізація шляхом облаштування системи диспетчеризації». Реалізація проектів-переможців була запланована на 2022 рік і передбачала співфінансування коштів обласного і міського бюджетів. Однак у зв’язку з військовим станом, який діє на території нашої країни, Полтавська обласна рада знімає у повному обсязі кошти, передбачені  на фінансування зазначених проєктів. Тому дохідну  та видаткову частини спеціального фонду бюджету Лохвицької міської територіальної громади зменшено на суму 899 980,00 грн.

Через впроваджений воєнний стан цьогоріч не проводиться кампанія літнього дитячого оздоровлення. Тому кошти, які передбачалося отримати з обласного бюджету на часткове відшкодування вартості путівок дитячим закладам оздоровлення та відпочинку за надані послуги, з обласного бюджету не надійдуть. Тому бюджет Лохвицької територіальної громади зменшено на суму 232 500,00 грн.

Кошти в сумі 156 860,00 грн., які планувалося перерахувати до бюджету Лубенської міської територіальної громади на надання соціальної реабілітації дітям-інвалідам, які мешкають на території Лохвицької громади, у зв’язку з введенням воєнного стану перенаправлені на надання одноразової матеріальної допомоги на лікування тяжкохворим мешканцям нашої громади.

Для ремонту споруди цивільного захисту населення (укриття) в с. Гиряві Ісківці перенаправлено кошти в сумі 190 000,00 грн. для оплати поточного ремонту укриття.

Вільний залишок коштів  в сумі 49 900,00 грн. спрямовано на заходи програми «Землеустрій громади на 2019-2022 роки» на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель (в т.ч. полезахисні лісосмуги).

З метою облаштування укриттів для закладів освіти в межах Комплексної програми розвитку освітньої галузі на 2019-2022 роки перенаправлено кошти  в сумі 2 млн. 500 тис. грн.  на капітальний ремонт укриття в Лохвицькій ЗОШ №2 та кошти в сумі 49 900,00 грн. для придбання бензогенераторів.

Для експлуатаційного утримання вулиць і доріг населених пунктів Лохвицької громади до обласного бюджету Полтавської області перенаправлено кошти в сумі 4 396 500,00 грн.

 Відповідно до Переліку аварійних, відновних робіт та експлуатаційного утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Полтавської області з врахуванням утримання служби замовника на 2022 рік, затвердженого начальником Полтавської обласної військової адміністрації 15.08.2022, перенаправлено фінансування в загальній сумі 5 361 800,00 грн. із заходів окремих програм, які не можуть бути виконанні протягом 2022 року.

Рішеннями виконкому внесено зміни до відповідних міських програм.