У ЛОХВИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДБУЛАСЯ УРОЧИСТА ЦЕРЕМОНІЯ ПІДНЯТТЯ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ

  • 833

Сьогодні біля адмінбудівлі  Лохвицької міської ради з нагоди величного свята – Дня Державного Прапора України відбулася урочиста церемонія підняття синьо-жовтого стяга.

У цьому році ми відзначаємо одне з найголовніших загальнонаціональних свят нашої держави в умовах повномасштабної збройної агресії росії проти нашої рідної України. Нині День Прапора і День Незалежності мають для всіх українців особливе значення. У нас триває війна, і окупанти скаженіють від своєї безпорадності.  Українці ж продовжують гідно протистояти нелюдам  й вражати світ своєю незламністю. Саме зараз ми переживаємо історичний момент, українська нація гартується у боротьбі з ворогом під синьо-жовтим полотнищем.

Під звучання Державного Гімну почесну місію підняття Державного Прапора України виконали заступник начальника другого відділу Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Радаєв Андрій Олександрович та офіцер другого відділу Миргородського  районного ТЦКСП  лейтенант Сакал Сергій Анатолійович.

 Для захисників рідної землі прапор здавна був символом мужності і відваги в боротьбі за свободу та незалежність України.  Під ним ішли у бій, гинули, здійснювали подвиги. Тож учасники урочистої церемонії хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять, громадянську відвагу, силу духу,  стійкість та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету  і територіальної цілісності України, та мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Із початком війни українські воїни підняли Державний Прапор України на гідну шани і поваги висоту. Синьо-жовті знамена майорять на бойових машинах, блокпостах, над бліндажами. Вони не лише нагадують бійцям про обов’язок захищати рідну землю, а й стають оберегами для живих та саванами для полеглих…

Після завершення церемонії підняття Державного Прапора учасники урочистого зібрання на чолі з міським головою Віктором Івановичем Радьком  поклали квіти до пам’ятного знака Героям АТО, ушанувавши воїнів, які віддали своє життя за спільну для всіх мету – мир над суверенною і незалежною Україною.