24 серпня – День Незалежності України

  • 349

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

Від щирого серця вітаю всіх жителів Лохвиччини з величним національним святом  – Днем Незалежності України!

Шлях становлення та утвердження нашої держави пролягав через тисячоліття. На перехрестях української історії сплелися пошуки й випробування, злети й падіння, перемоги й поразки.

У минулому році наша країна відсвяткувала 30-літній ювілей своєї незалежності. Цього року ми відзначаємо 31 рік з того моменту, як Україна зняла з себе кайдани залежності від радянського союзу і стала вільною державою.  Відтоді для  кожного українця державна незалежність, свобода і гідність  стали  основоположними цінностями.

Сьогодні попри всі страхіття путінської злочинної війни видно, як твориться сучасна українська нація. Різноманітна, сконсолідована і повністю віддана національній ідеї  незалежності.

Усі українці, незалежно від місця проживання, релігії, мови, етнічної приналежності, заявили, що вони  вільні люди, і що лише так вони будуть жити. У всій країні народ повстав проти «руського міра» і заявив:  українці були, є і завжди будуть!

Тільки існуванням такої нації можна пояснити готовність боротися проти російських окупантів із неймовірною завзятістю, відданістю та самопосвятою. Ворог зазнав неймовірних людських і технічних втрат. І цілий світ дивиться із захопленням на Україну через таку незламність і неймовірну силу духу.

Українська нація показала свою могутність та незворотність на шляху до європейських цінностей.  У силу географічного розташування наша країна перебуває на передовій  кривавої  війни цивілізацій і світоглядів, мужньо та самовіддано захищаючи себе, території та загальнолюдські цінності. 

 Наші  захисники, воїни Збройних сил України,  зі зброєю в руках мужньо, самовіддано і стійко боронять нашу незалежність, яка є найвеличнішим надбанням нашого народу. Завдяки їм Україна ніколи не прогнеться перед ворогом! Завдяки  їм Україна обов’язково переможе!

Із нагоди  величного свята нашої держави бажаю всім міцного здоров’я, добра, благополуччя і затишку у ваших родинах, а найголовніше   згуртованості  заради досягнення найзаповітнішого для всіх нас – миру і процвітання для нашої рідної України!

Лохвицький міський голова Віктор РАДЬКО

Фото без опису