ВКЛОНИЛИСЯ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

  • 504

29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

Наша Незалежність дається дорогою ціною. За ці роки війни і особливо останні 6 місяців на полі бою полягло багато українських воїнів. Є болючі втрати і в Лохвицькій  громаді. І цей біль не вщухає…

Сьогодні делегації Лохвицької міської ради відвідали місця поховань загиблих воїнів-земляків у місті Лохвиця, селах Мехедівка, Васильки, Гаївщина, Дібрівне, Токарі, Яхники. Вшанували пам’ять захисників хвилиною мовчання, поклали до могил живі квіти й низько вклонилися перед їхньою мужністю, героїзмом, незламністю духу та жертовним служінням українському народові.

Згадаймо в цей день наших героїв! Вони боролися за наше мирне небо і за те, щоб ми жили в незалежній державі! Це учасники АТО Гнатенко Анатолій Олексійович, Лебеденко Іван Анатолійович, Вознюк Олександр Олегович, Войтер Сергій Віталійович, Коваленко Олег Миколайович, захисники, які загинули у 2022 році – Лисенко Юрій Юрійович, Сініченко Ярослав Сергійович, Тищенко Володимир Анатолійович, Задорожнюк Дмитро Ігорович, Зінченко Максим Юрійович, Мандрика Костянтин Олександрович, Верета Леонід Васильович, Андрущенко Ігор Олександрович. 

Герої не вмирають! Світла пам'ять про воїнів-захисників завжди житиме в серцях мешканців Лохвицької громади!